Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els activistes de suport als vaixells de rescat de migrants en el port de Borriana preparen altres bases a Vinaròs i Benicarló

Un dels vaixells de rescat de migrants.

Lucas Marco

0

Als activistes de L’Aurora Grup de Suport, que fan costat als vaixells de rescat de migrants a la Mediterrània, el port de Borriana se’ls ha quedat menut. L’ONG ha establit en el port castellonenc una autèntica rereguarda per a les embarcacions que es dediquen a tasques de rescat civil humanitari, però ha arribat al punt en què “comença a mostrar símptomes de saturació”. El Sea Watch 4 ha eixit fa poc cap al port de Vinaròs per donar espai a una altra embarcació que necessitava atracar a Borriana, segons ha informat l’entitat.

Una altra embarcació, el Rise Above de l’ONG alemanya Mission Lifeline també ha hagut de canviar els plans d’estada i reparació a Borriana i s’ha dirigit al port d’Arenys de Mar.

Així doncs, els equips de coordinació de L’Aurora Grup de Suport han mantingut reunions en els ports de Vinaròs i Benicarló amb empreses responsables de varadors i altres agents locals per marcar pautes per a una “més que previsible” distribució dels vaixells. 

La campanya de suport als vaixells de rescat de migrants permet donar suport logístic, en matèria de reparacions, i descans per als activistes després de les missions a la Mediterrània, generalment de la ruta entre Líbia i Itàlia.

Amb la finalitat de reforçar l’economia de proximitat, el grup de suport local també va crear una base de dades de botigues, autònoms i empreses que poden prestar serveis tècnics, d’alimentació, hostaleria, combustibles, pintura i tota mena de subministraments, a més del lloguer de vehicles, per facilitar la tasca dels rescatadors en terra.

Etiquetas
stats