Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Gobierno y PP reducen a un acuerdo mínimo en vivienda la Conferencia de Presidentes
Incertidumbre en los Altos del Golán mientras las tropas israelíes se adentran en Siria
Opinión - ¡Con los jueces hemos topado! Por Esther Palomera

Emmudiks Attack, un joc d’aventures fantàstic i futurista perquè xiquets i adolescents coneguen els seus drets

El joc 'Emmudiks Attack', impulsat per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

Miguel Giménez

València —

0

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha presentat dimarts el joc de taula didàctic Emmudiks Attack impulsat per la Conselleria amb l’objectiu que xiquets, xiquetes i adolescents coneguen de manera “amigable i accessible” els drets que recull la llei valenciana d’infància i adolescència.

El joc de taula Emmudiks Attack, que ha llançat ara, és un joc d’aventures en un entorn fantàstic i futurista, en què els 33 drets de xiquets, xiquetes i adolescents recollits en la Llei valenciana d’infància i adolescència es converteixen en els vertaders protagonistes.

Així doncs, el joc recull el dret a la participació plena de xiquetes, xiquets i adolescents, de manera adequada al seu desenvolupament evolutiu, el dret a la seua pròpia identitat personal, incloent-hi la seua identitat i expressió de gènere, el dret al bon tracte i la protecció de la integritat física i psíquica, i a ser protegits contra qualsevol forma de violència, així com el deure de les administracions públiques, en l’àmbit de les seues competències, de respectar i promoure el dret de tota persona menor d’edat a ser sentida o escoltada.

De moment es repartiran 1.000 jocs entre tot el sistema de protecció d’infància de la Generalitat, els consells locals d’Infància i en els espais en què es treballa la prevenció.

Aquest joc de taula no és la primera iniciativa d’aquestes característiques que ha dut a terme la Conselleria per acostar i donar a conéixer a la població infantil i adolescent els seus drets i les seues garanties, ja que fa dos anys la Conselleria va editar el còmic La nostra veu amb el mateix objectiu.

Escoltar la veu dels més joves

Oltra ha assenyalat que “cada vegada s’escolta més la veu de xiquetes, xiquets i adolescents com a ciutadans de ple dret” i ha destacat la seua alta participació en l’elaboració tant de la Llei de drets i garanties de la infància i adolescència com de l’Estratègia valenciana d’infància i adolescència 2022-2026.

La vicepresidenta ha destacat la importància que els menors d’edat “siguen conscients dels seus drets i facen valdre la seua veu en les decisions que els afecten”, perquè des dels poders públics, “s’entenguen les seues preocupacions i es tinguen en compte les seues propostes”.

En aquest sentit, s’ha referit al protagonisme de la població infantil i adolescent a través dels consells locals d’Infància, a què s’ha referit “com a canals per a fer sentir la seua veu”.

Aquests consells, ha afegit Oltra, han anat creixent de manera progressiva al llarg d’aquests anys, de manera que s’ha passat de 6 consells en tota la Comunitat Valenciana als 53 que hi ha en aquests moments, a més de 110 municipis que ja han iniciat el procés per a constituir-los.

En la seua intervenció, la vicepresidenta s’ha referit a les “interessants” aportacions i propostes de les persones menors d’edat que s’han recollit per a l’elaboració de l’Estratègia Valenciana d’Infància i Adolescència, i ha destacat “la seua solidaritat i la preocupació que han mostrat per les desigualtats, derivades de l’exclusió i la pobresa, o la sostenibilitat del medi ambient”, entre altres qüestions.

Etiquetas
stats