Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Enric Sòria, nou director de la Biblioteca d'Autors Valencians

El nou director de la biblioteca, Enric Sòria

Moisés Pérez

València —

Iniciativa per a recuperar la Biblioteca d'Autors Valencians i ampliar els objectius fundacionals que va promoure el seu primer director, l'assagista Joan Fuster. L'escriptor Enric Sòria, serà el nou encarregat de revifar la biblioteca que edita la Institució Alfons el Magnànim amb una perspectiva més àmplia que quan la Diputació de València era a mans del PP.

“Suposa tornar a posar a la Biblioteca d'Autors Valencians a l'altura dels seus dos primers directors, Joan Fuster i Eduard J. Verger”, ha manifestat el director del Magnànim, Vicent Flor. Sòria ja ha deixat clares les seues intencions: “Es tracta, i crec que s'ha de tractar, de posar a l'abast del lector, d'una forma rigorosa i alhora molt accessible, un conjunt el més representatiu possible d'obres d'autors valencians i escrites en valencià”.

El nou director ha indicat que de manera immediata és reeditaran obres exhaurides i referencials de la literatura valenciana com 'L’Espill' de Jaume Roig, 'Tirant lo Blanc' de Joanot Martorell o 'l’Antologia de poetes valencians' d'Eduard Verger. I s'incorporaran traduccions al valencià del llatí dels 'Diàlegs' de Joan Lluís Vives o l'obra 'La impotència' de Joan Perucho.

En compte d'apostar per autors de l'edat mitjana com es va fer durant l'etapa del PP, Sòria s'ha mostrat partidari de prestar atenció al període de la Reinaxença i la literatura del primer terç del segle XX, “molt interessant en ben diversos camps i on aquesta col·lecció té massa llacunes”. “També cal ampliar la col·lecció fins a la literatura produïda en valencià abans de la transició”, ha defensat, per sentenciar: “Cal obrir camps que han quedat estranyament desatesos per la col·lecció en el període immediatament anterior al que ara s’obri com la Il·lustració més crítica o la literatura dels exiliats valencians”.

“Els clàssics de la nostra literatura haurien d’estar àmpliament representats, i s’hauria de prestar particular atenció a aquells textos d’interés, generalment menys coneguts, que, a part del seu valor intrínsec, tenen una rellevància afegida”, ha reivindicat Sòria. La Biblioteca d'Autors Valencians inicia una nova etapa.

Etiquetas
stats