Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El fiscal demana una multa de 1.800 euros i una ordre d'allunyament contra quatre ultres per assetjar Mónica Oltra a la seua casa

José Luis Roberto, líder d'España 2000, en el judici per l'assetjament a Mónica Oltra a sa casa

Agències

València —

El fiscal ha demanat aquest dimecres una multa de 1.800 euros i una ordre d'allunyament durant sis mesos per als quatre membres d'Espanya 2000 acusats d'un delicte lleu d'amenaces davant el domicili particular de la vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra.

El judici per aquests fets, ocorreguts la nit del passat 18 d'octubre, ha tingut lloc aquest dimecres en el Jutjat d'Instrucció número 6 de Llíria (València) i ha quedat vist per a sentència.

A la vista ha acudit també Mónica Oltra, qui a la seua eixida ha escrit en el seu perfil de la xarxa social Twitter: “Moltes gràcies a totes les persones que avui m'han mostrat el seu suport i afecte, us he sentit molt a prop. Recordar avui en el judici l'assetjament que vaig patir ha sigut dolorós però mai baixarem la cara ni deixarem de treballar igual que venim fent. Esperem la sentència”.

El judici es dirigia inicialment contra el líder del partit polític Espanya 2000, José Luis Roberto, identificat en la denúncia interposada per la part perjudicada, i altres dues persones la identitat de les quals va aportar la Guàrdia Civil a petició de la jutgessa.

Roberto ha reconegut en el judici els fets i ha explicat que l'única cosa que pretenien era recordar-li a la vicepresidenta valenciana “que és espanyola”. Oltra, qui ha declarat abans que el dirigent ultradretà, ha assegurat que els fets van afectar molt als seus fills de 10 i 14 anys.

Després que el jutjat haguera posat data al judici, l'Advocacia de la Generalitat va facilitar el nom d'una altra persona, que es va incorporar com denunciat al procediment i també ha sigut jutjat aquest dimecres.

La jutgessa considera que els fets podrien ser constitutius d'un delicte lleu d'amenaces, castigat amb una pena de multa, arreplegat en l'article 171.7 del Codi Penal, segons el qual “el que de manera lleu amenace a un altre serà castigat amb la pena de multa d'un a tres mesos. Aquest fet només serà perseguible mitjançant denúncia de la persona agraviada o del seu representant legal”.

Aquesta investigació es va obrir arran de la denúncia interposada per l'Advocacia de la Generalitat el 20 d'octubre, per si els fets pogueren constituir un delicte d'assetjament, d'odi o de desordre públic.

La nit del passat 18 d'octubre un grup de persones encaputxades i/o amb caretes de la pel·lícula “Scream” es va concentrar enfront del domicili de la vicepresidenta i va desplegar una gran bandera espanyola amb el lema “Viva la unidad de España”.

Mitjançant un altaveu portàtil, van emetre diverses consignes i van fer sonar un pasdoble seguit de l'himne d'Espanya, mentre gravaven “cap a l'interior del domicili familiar”.

La denúncia va reflectir que es van fer comentaris com: “Estem a casa de la nostra amiga Oltra de Compromís, hem vingut a posar-li una mica de música espanyola, per a dir-li que estem a Espanya i a la Comunitat Valenciana”.

Etiquetas
stats