Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutge arxiva la causa contra Mònica Oltra en no apreciar delicte en el cas que va forçar la seua dimissió

L'exvicepresidenta, exportaveu i exconsellera d'Igualtat i Polítiques, Mónica Oltra, amb els seus advocats en una imatge d'arxiu.

Lucas Marco

València —

0

El titular del Jutjat d'Instrucció número 15 de València ha acordat arxivar la causa contra Mónica Oltra, exvicepresidenta del Govern valencià que va dimitir després de la imputació en la investigació sobre el paper de la Conselleria d'Igualtat en relació amb la denúncia d'una menor tutelada pels abusos del seu exmarit.

L'instructor ha acordat el sobreseïment provisional “respecte a la totalitat dels investigats” en “no haver-se justificat la perpetració de cap delicte per part dels mateixos”.

La resolució, que no és ferma, sosté que “no existeixen en suma indicis de la comissió de cap delicte i això encara que en la denúncia i querella inicials es feren de manera merament provisional qualificacions juridicopenals” que resulten insostenibles d'acord amb allò que s'ha actuat“.

L'acte rebutja la pràctica de noves diligències sol·licitada per Vox, que exerceix l'acusació popular. El partit d'extrema dreta pretenia que s'incorporaren a la instrucció les trucades telefòniques entre Oltra i el seu cap de gabinet, entre altres càrrecs de confiança

A més, el jutge instructor assenyala que “en cap cas va existir una directriu o consigna”, dictada per Mónica Oltra o per qualsevol càrrec de la Conselleria d'Igualtat, “orientada a desacreditar la menor o afavorir” l'exmarit de la líder de Compromís.

Oltra va dimitir com a vicepresidenta i consellera d'Igualtat de la Generalitat Valenciana el 21 de juny del 2022, després de la seua imputació per part de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJ-CV).

La instrucció de la causa intentava dilucidar si la dirigent de Compromís va maniobrar per beneficiar la situació de la seva exparella, l'educador Luis RI, denunciat per abusos, esdevinguts entre finals del 2016 i principis del 2017, a una menor tutelada.

L'exmarit va ser condemnat pel Tribunal Suprem a cinc anys de presó per abusos sexuals. A partir d´aquesta causa va nàixer una segona investigació que es va cobrar la dimissió d´Oltra. Després de gairebé set anys dels fets originals, el jutge instructor ha acordat el sobreseïment provisional per a tots els investigats.

Etiquetas
stats