Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mig miler de persones es manifesten a Burjassot en memòria de Guillem Agulló, el jove antifeixista assassinat per un neonazi

Manifestació a Burjassot en memòria del jove antifeixista Guillem Agulló.

elDiariocv

0

Mig miler de persones es van manifestar aquest diumenge pels carrers de Burjassot (València) en memòria de Guillem Agulló, el jove antifeixista i militant de Maulets assassinat per un neonazi en la localitat castellonenca de Montanejos en 1993. 

Enguany fa 28 anys de l'assassinat, pel qual va ser condemnat el neonazi Pedro Cuevas, i la ciutat de la qual era oriünd Agulló va ser escenari de la tradicional manifestació en memòria del jove. 

Després d'una pancarta que deia 'Guillem Agulló, 28 anys amb tu', centenars de persones van recórrer els carrers corejant lemes contra el feixisme i el racisme.

L'assassinat d'Agulló, que va marcar tota una generació de joves valencians, va ser retratat en la pel·lícula La mort de Guillem, una coproducció d'À Punt Mèdia i la Televisió de Catalunya i que compta, entre altres, amb la participació de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la Radiotelevisió dels Illes Balears.

Etiquetas
stats