Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Bonig aborda amb els ministres d'Educació i de Justícia la judicialització del Decret de Plurilingüisme

Imatge de la trobada de Bonig amb Méndez de Vigo i Catalá

Toni Cuquerella

El Decret de Plurilingüisme en l'educació valenciana serà el tema central que abordarà la presidenta del PP de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, amb el ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo. Així ho ha anunciat Bonig després d'assistir a la Junta Directiva Nacional del PP, on ha coincidit tant amb Méndez de Vigo com amb Rafael Catalá, ministre de Justícia.

Des del PPCV s'explica que la reunió tindrà lloc “després de les decisions adoptades pel Consell” i que el TSJCV suspenguera part del Decret de Plurilingüisme aprovat pel Consell perquè “un gran nombre d'alumnes podrien veure els seus drets disminuïts en relació a l'acreditació d'idiomes”, segons entenen els populars.

En la seua conversa amb el Ministre de Justícia, Rafael Catalá, Isabel Bonig explica que ha comentat la informació donada a conèixer pel TSJCV confirmant que la Generalitat no ha presentat cap escrit en el qual sol·licite aclariment sobre com ha d'executar-se l'acte que establia la suspensió cautelar del decret de plurilingüisme i l'aplicació de la normativa anterior.

La trobada entre Bonig i Méndez de Vigo podria donar un gir a la postura del ministeri respecte del Decret de Plurilingüisme. Així cal destacar que en la Conselleria d'Educació, dirigida per Vicent Marzà, entenen que el decret està avalat pel ministeri, que va acceptar els aclariments realitzats per la Conselleria després de la amenzada d'acudir als tribunals i que, fins a ara encara no s'ha produït.

Etiquetas
stats