Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Isabel Bonig sobre el nou decret-llei de plurilingüisme: “Cap ardit legal va a parar al PP”

Isabel Bonig parla amb Fernando Martínez-Maíllo i Pablo Casado

Miguel Giménez

València —

La líder dels populars valencians, Isabel Bonig, ha sigut l'encarregada de clausurar junt amb el president del Govern, Mariano Rajoy, la Interparlamentaria que el PP ha celebrat aquests dies a Alboraia. En el seu discurs, centrat en fortes crítiques al Consell del Botànic, ha ocupat una part destacada la política educativa de la Generalitat i el decret de plurilingüisme. Així, després de l'aprovació aquest divendres en el ple del Consell d'un decret llei per a eludir la resolució del TSJCV, Bonig ha afirmat que “cap ardit legal” va a parar al PP.

La dirigent popular ha tornat a apel·lar a la llibertat dels pares per a triar el tipus d'educació (en referència a la concertada) i de llengua en la qual volen que estudien els seus fills i ha anunciat que van a estudiar “tots els instruments legals” per a aconseguir que es complisca la sentència del Tribunal Superior de Justícia que va anul·lar el decret de plurilingüisme, que ha qualificat de “xantatge” que al seu judici “amagava la immersió lingüística”. “La sentències judicials es respecten sempre”, ha dit.

La presidenta del PPCV també ha criticat que l'Executiu valencià haja destinat 384 milions d'euros al sector públic instrumental o 55 milions en 2017 i 120 en 2018 a la reobertura de la televisió pública valenciana “per a fiscalitzar i atacar al PP i impregnar amb la seua ideologia als valencians, intentant adoctrinar-los”. “Si no hi ha diners per res, tampoc per a açò”, ha prosseguit.

Així mateix, ha responsabilitzat al Govern de Rodríguez Zapatero de l'infrafinançament de la Comunitat Valenciana, “va ser al juliol de 2009 quan es va aprovar un model que ens marginava, però els que ara parlen llavors callaven o fins i tot votaven a favor”.

Finalment, Bonig ha recomanat a la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, qui el divendres demanava als amos del restaurant on se celebra la Interparlamentària que tancaren les portes perquè el PP “es va sense pagar”, que no es preocupe, doncs el PP “sempre paga les seues factures”, i que pague el que deu en dependència o als centres d'ocupació.

Etiquetas
stats