Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Unides Podem defensa dimarts en el Congrés una iniciativa contra l’ampliació del port de València

Contenedores en el Puerto de València.

Carlos Navarro Castelló

0

El Congrés dels Diputats debat dimarts una proposició no de llei (PNL) contra l’ampliació del port de València que defensarà Unides Podem (UP).

En concret, serà la diputada per València de la formació, Rosa Medel, l’encarregada de defensar la PNL, en què insta el Govern a desistir del projecte actual d’ampliació i a renunciar a la construcció d’una nova terminal de creuers al costat dels poblats marítims.

Amb aquesta iniciativa UP, juntament amb els partits que donen suport a la PNL (Compromís, Unides Podem, Més País-Verds Equo, Nova Canàries, ERC i la CUP) responen a la demanda de les diferents associacions de defensa del litoral valencià, i en concret a la Comissió Ciutat-Port, que articula l’oposició a aquesta polèmica construcció que “tindria conseqüències nefastes per a la ciutat, la costa i la ciutadania en general”, asseguren fonts d’UP.

A més, la PNL reclama al Govern que aplique criteris de responsabilitat ecoclimàtica, promovent un nou model de governança dels ports.

En aquest sentit, es proposa reformar en profunditat la Llei de ports actual per adaptar-la als objectius de desenvolupament sostenible en un context d’emergència climàtica.

La PNL sol·licita el desistiment del projecte, el desmuntatge del dic nord existent i la recuperació de la ZAL (Zona d’Activitats Logístiques) per a espai verd de la ciutat de València.

Etiquetas
stats