Ximo Puig quasi triplica el nombre de delegats de Rafa García per al congrés del PSPV-PSOE

Rafa García i Ximo Puig.

EFE

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha obtingut 313 delegats per al congrés que el partit celebrarà aquest cap de setmana a Elx, mentre que el seu contrincant en les primàries, Rafa García, ha aconseguit 131 delegats, segons fonts socialistes.

Una vegada celebrades les assemblees locals per a triar els 444 delegats que assistiran al XIII Congrés i presentar esmenes als documents, així com els congressos comarcals de restes, Puig ha aconseguit el 70,5% dels delegats, i Rafa García el 29,5%.

En les primàries a la secretaria general celebrades el passat 16 de juliol, en les quals va participar el 71,6 % del cens de militants, la candidatura de Puig va obtenir un suport del 56,70 % dels votants, i la de l'alcalde de Burjassot del 42,40 %, segons l'acta d'escrutini definitiu.

El 26 de juliol és el termini fixat en el calendari congressual per a l'enviament de la memòria d'esmenes, i finalment del 28 al 30 de juliol se celebrarà el congrés que proclamarà els resultats de les primàries del 16 de juliol i triarà als membres dels òrgans d'adreça del PSPV-PSOE.

En concret, el congrés designarà la Comissió Executiva Nacional, la Comissió Nacional Revisora de Comptes, la Comissió Nacional d'Ètica i als membres del Comitè Federal triats pel Congrés Nacional, a més de triar a cent integrants del Comitè Nacional i d'aprovar documents polítics.

Etiquetas

Descubre nuestras apps

stats