Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ximo Puig quasi triplica el nombre de delegats de Rafa García per al congrés del PSPV-PSOE

Rafa García i Ximo Puig.

EFE

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha obtingut 313 delegats per al congrés que el partit celebrarà aquest cap de setmana a Elx, mentre que el seu contrincant en les primàries, Rafa García, ha aconseguit 131 delegats, segons fonts socialistes.

Una vegada celebrades les assemblees locals per a triar els 444 delegats que assistiran al XIII Congrés i presentar esmenes als documents, així com els congressos comarcals de restes, Puig ha aconseguit el 70,5% dels delegats, i Rafa García el 29,5%.

En les primàries a la secretaria general celebrades el passat 16 de juliol, en les quals va participar el 71,6 % del cens de militants, la candidatura de Puig va obtenir un suport del 56,70 % dels votants, i la de l'alcalde de Burjassot del 42,40 %, segons l'acta d'escrutini definitiu.

El 26 de juliol és el termini fixat en el calendari congressual per a l'enviament de la memòria d'esmenes, i finalment del 28 al 30 de juliol se celebrarà el congrés que proclamarà els resultats de les primàries del 16 de juliol i triarà als membres dels òrgans d'adreça del PSPV-PSOE.

En concret, el congrés designarà la Comissió Executiva Nacional, la Comissió Nacional Revisora de Comptes, la Comissió Nacional d'Ètica i als membres del Comitè Federal triats pel Congrés Nacional, a més de triar a cent integrants del Comitè Nacional i d'aprovar documents polítics.

Etiquetas
stats