Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Valencianisme és dignitat

Àgueda Micó

Estos dies estem vivint una situació que, per desgràcia, s’ha repetit massa voltes. Perquè, per desgràcia, ens hem habituat a viure cada cert temps grans operacions policials contra la corrupció amb detencions a nombrosos dirigents del PP valencià, escorcolls en institucions o empreses públiques.

La gran alegria que sentim perquè -per fi- s’estiga fent justícia ve acompanyada d’un cert regust amarg quan alguns mitjans de comunicació de Madrid acaben traslladant a la resta de l’Estat una imatge dels valencians i valencianes que no ens representa. Com si la corrupció fora una característica del nostre poble; com si la gran majoria del poble valencià no fórem víctimes d’una trama que ens ha esquilmat els comptes públics.

I enmig d’este barrejat d’emocions el que ens queda clar és que els valencianistes, amb Compromís, hem estat en el lloc que tocava: lluitant contra els corruptes des de tots els àmbits. Donant suport a aquells que han fet un pas endavant i han denunciat la corrupció assumint un cost personal de vegades massa alt. Els i les que ens estimem el país el volem lliure de corrupció i ple de dignitat.

Des del valencianisme polític tenim la responsabilitat de representar eixe país digne que ha fet fora als saquejadors i està construint un futur digne. I ho estem fent des de molts àmbits, amb el somriure i la valentia per bandera.

Ho fem des de Madrid amb els nostres diputats al Congrés, fent visible el país que alguns volen desdibuixar com una caricatura, plantant cara al centralisme i exigint allò que és just.

Ho fem des de Les Corts, investigant allò que alguns ens han intentat amagar durant dècades. Perquè no volem construir el futur passant fulla, el volem construir des de la justícia.

Ho fem, evidentment des del Consell. El mateix dia que registraven CIEGSA es presentava un Pla per a eliminar els barracons en els pròxims 3 anys Un pla transparent, on es canvien les promeses de sempre amb compromisos avaluables i objectius. El mateix dia que coneixíem una trama dels que volien furtar-nos el futur es presenta un Pla participatiu d’ocupació jove i un nou portal de transparència.

Ho fem, en definitiva, des de totes les institucions: des de l’Ajuntament del poble més xicotet fins al Parlament Europeu.

Amb l’orgull de poder demostrar en el dia a dia el que significa el valencianisme encarem el pròxim Congrés del BLOC. Un Congrés històric, no només perquè el celebrem en el millor moment del valencianisme polític, sinó perquè serà un Congrés Assembleari amb més participació que mai. Volem que les persones que vulguen participar de la direcció tinguen l’ocasió de debatre idees i projectes amb milers de persones. Després de patir anys de censura, el nacionalisme valencià ens farem ben visibles amb una experiència de democràcia deliberativa sense precedents. Perquè eixa és la nostra força.

Alguns es pensaven que els valencianistes no estàvem fets per a governar el nostre país o les nostres ciutats. Dia a dia els demostrem que s’enganyaven. Durant dècades hem treballat incansablement per tindre l’oportunitat de transformar este país. I no l’anem a desaprofitar.

Estos dies en que veiem com s’enfonsa un règim corrupte que ens ha intentat ofegar com a poble, ara més que mai, es demostra que el valencianisme és necessari. Perquè davant el sucursalisme del saqueig, el valencianisme és dignitat.

Etiquetas
stats