Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Música, a l’aire lliure i debades: sis cites que cal marcar en el calendari

Smoking Souls al Caparrarock

Laura Martínez

Queda demostrat que la Comunitat és terra per als grans festivals. El clima, el terreny i la set de música provoquen que emergisquen gairebé com del no-res multitud de cites. Les més grans són ja conegudes de sobra i els seus assistents es mouen al voltant de cinc xifres. Però en aquesta mar tan particular també hi ha lloc per als peixos menuts.

Amb més de la meitat de l’estiu per davant, moltes localitats celebren els seus propis festivals en clau monodosi. Només un dia, generalment entre la vesprada i la nit, per a poder gaudir de música a l’aire lliure i de manera gratuïta.

Cinc cites compleixen aquestes característiques en el que resta de vacances.

El pròxim en el calendari és el Caparrarock de Benidoleig, a la comarca de la Marina Alta, el divendres 5 d’agost. Com reclam principal el festival compta amb L’Arrel, que hi presenta el seu últim disc després de triomfar en festivals com el Viñarock, i grups valencians coneguts com Smoking Souls. Sense a penes temps per a recuperar-se, arriba el dissabte 6 l’Aspesuena, a la localitat alacantina d’Asp. La cinquena edició s’emmarca en les festes locals i comptarà amb Carlos Sadness, Gomad! & Monster, Viva Suecia, El Último Vecino i Gigolo Aunts, així com diversos dj-set de Súbete a mi nube. De 18 a 22:30 se celebrarà a la plaça de Santa Bàrbara i a partir de les 23:00 es trasllada al pavelló esportiu.

La cita següent l’encapçalen els valencians Mafalda i Candela Roots –que van actuar en la Launch Party del Rototom– i serà dissabte 20 d’agost a Torreblanca. A la localitat castellonenca és on se celebra el Fesfolk, que també compta amb Assekes, Pharmacos i Hereus.

El dissabte següent, dia 27, doble dosi de festivals: d’una banda, el Fra d’Alaquàs, de l’altra, el FigaFest a Gata de Gorgos. A Alaquàs enguany es decanten per dosis altes de rock de la mà de Gatillazo, el grup de l’ex de la Polla Records, i també l’ska i el funk d’El Tio la Careta i col·laboracions de La Gossa Sorda o VaDeBo. El FigaFest és el festival independent de Gata, en què actuaran grups com Tremp, Da Souza, Tigres Leones o Mujeres.

Finalment, ja al setembre encara queda l’Espiga Rock de Sueca, amb un cartell encapçalat per Reincidentes i seguit d’Els Catarres i Atupa.

Sobre este blog

Etiquetas
stats