Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Consell d’Europa inhabilita deu anys el senador del PP Agramunt per les acusacions de corrupció

El PP va obrir expedient informatiu a Agramunt arran de les sospites de corrupció apuntades pel Consell d’Europa.

Sergi Pitarch

L’Assemblea del Consell d’Europa ha proposat aquest matí inhabilitar durant 10 anys el senador del PP Pedro Agramunt per les presumptes acusacions de corrupció i l’escàndol dels suborns de l’Azerbaidjan. La institució comunitària també demana la inhabilitació del diputat del PdeCat Jordi Xuclà i dels altres dos implicats en l’escàndol

La institució europea va concloure en una de les seues investigacions que el càrrec públic popular i tres membres més de l’assemblea haurien dut a terme gestions en favor del país eurasiàtic a canvi de prebendes, la coneguda com a “democràcia del caviar”.

Agramunt ha defensat aquesta setmana que tot és una conspiració i ha desqualificat l’informe extern i independent de l’organisme que advertia de “fortes sospites” de corrupció en la seua elecció com a president de l’Assemblea del Consell. Aquest escrit feia referència a possibles suborns per part de l’Azerbaidjan i un lobbista de Bakú, que haurien estat clau en la seua defensa dels interessos àzeris a l’hora de prendre decisions en l’Assemblea.

En defensa seua, el senador valencià ha denunciat que és víctima “de l’operació més gran de lobbisme i grups de pressió contra un individu a Europa que s’haja vist en molts anys” i ha titlat l’informe de la investigació d’“insult a la intel·ligència, a l’estat de dret i a la democràcia”.

En aquest sentit, ha repassat els informes en què es basa el document final d’acusació i ha retret que estan basats en meres conjectures sense cap prova fefaent. A més, n’ha desgranat l’origen per demostrar que procedeixen de lobbies que reben fons des dels Estats Units o que donen suport l’independentisme català.

El PP va obrir un expedient informatiu al senador arran de la publicació de l’informe, per la qual cosa aquesta petició podria suposar mesures més dràstiques per a la carrera política de Pedro Agramunt.

La proposta de sanció l’ha feta pública el membre de l’assemblea i diputat del Bundestag, l’alemany Frank Schwabe.

Etiquetas
stats