eldiario.es

9

Arxivada una de les dues investigacions al Govern de Zapatero pel finançament del socialisme valencià

La investigació derivada del jutjat valencià intentava establir si hi havia irregularitats en la contractació d'una campanya de publicitat des de la direcció general de Consum amb l'empresa que va organitzar la candidatura a l'alcaldia d'Alacant de la seua titular, Etelvina Andreu

Etelvina  Andreu con Rodríguez Zapatero durante un mitin en 2007.

Etelvina Andreu amb Rodríguez Zapatero durant un míting l'any 2007. EFE

Una de les dues investigacions que esguitaven el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero pel suposat finançament irregular dels socialistes valencians el 2007, la que afectava el Ministeri de Sanitat amb Bernat Soria, ha sigut arxivada. L'altra afecta el Ministeri d'Habitatge amb Beatriz Corredor al capdavant. Ambdues es refereixen a contractes adjudicats l'any 2008.

El jutjat d'Instrucció 43 de Madrid ha decidit arxivar la causa dels contractes de la direcció general de Consum amb l'agència de publicitat que va preparar la candidatura a l'alcaldia d'Alacant de la titular de l'àrea. En aquesta causa s'investigava Etelvina Andreu, responsable del departament durant el Govern de Zapatero, amb Bernat Soria com a ministre, i candidata socialista a l'ajuntament alacantí.

Segons ha avançat El Confidencial, el jutge ha decretat l'arxiu provisional de la investigació del procés d'adjudicació d'una campanya de 184.138 euros a l'empresa Crespo-Gomar davant els indicis que poguera haver-se incorregut en delictes de prevaricació i malversació en l'any 2008.

Aquesta empresa, ja extingida, havia organitzat diversos congressos dels socialistes valencians i es va encarregar de la campanya electoral de la que després seria directora general. Es va investigar en una altra causa, que ha sigut arxivada, si l'agència de comunicació hauria pogut operar com la Gürtel del PSPV.

La causa va ser derivada des del jutjat d'Instrucció 21 de València després que la seua titular arxivara la causa per delicte electoral, ja prescrit en tot cas, i decidira inhibir-se en favor d'altres quatre jutjats, dos de Madrid, un de Gandia i un altre de Benidorm, per a investigar els contractes.

L'origen va ser un informe pericial elaborat per la Intervenció de l'Estat en el qual es posaven en relleu possibles irregularitats en la tramitació d'aquest contracte. L'empresa de capçalera dels socialistes valencians no va presentar l'oferta més avantatjosa des del punt de vista econòmic, però els criteris tècnics van elevar la seua puntuació en la baremació final i va acabar fent-se amb el contracte.

L'altra investigació en un altre jutjat madrileny se centra en un contracte de 126.208 euros atorgat pel Ministeri de l'Habitatge quan Beatriz Corredor era la titular de la cartera.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha