Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel amenaza con una guerra en Líbano
Moreno y Rueda piden que el Gobierno busque mayorías para los Presupuestos
Los problemas que no preocupan a los españoles. Opina Rosa María Artal

Cotino nega haver ajudat a que l'empresa familiar quadruplicara el seu negoci de residències mentre va ser conseller

El exvicepresidente de la Generalitat y expresidente de las Corts Valencianes, Juan Cotino

elDiariocv

València —

La UTE en la qual participava l'empresa de la família de Juan Cotino, de la qual es va desvincular accionarialment el 2006 en assumir la conselleria de Benestar Social, va passar de 680 places en residències de la tercera edat a 2.020 places en 2009 quan va deixar aqueixa cartera, i de rebre 11 milions d'euros de la Generalitat Valenciana a 40,5 milions. El mateix Cotino ha negat aquest dilluns haver intervingut perquè això ocorreguera. “Mai no he afavorit a cap tipus d'empresa, ni de la meua família ni de ningú”, ha al·legat.

Cotino, que ha comparegut davant la comissió d'investigació de les Corts Valencianes que investiga les adjudicacions al grup Savia, ha eludit totes les preguntes dels grups referides als enregistraments en els quals el seu nebot, Vicente Cotino, president de Sedesa, l'empresa familiar que participa en Gerocentros del Mediterrani, al seu torn integrant de la UTE de Savia, es referia a l'entrada del seu oncle com a conseller i qualificava de “puta pena” la seua marxa. També ha ignorat el fet que el seu nebot ha confessat en el cas Gürtel haver finançat il·legalment al PP valencià.

Després de referir-se a l'existència d'“informes jurídics favorables”, Cotino, que a més de conseller i vicepresident dels governs de Francisco Camps, va ser president de les Corts Valencianes, ha justificat haver signat fins i tot alguns dels contractes en el seu moment en què sempre va actuar “en benefici del bé comú, per a aplicar adequadament la Llei de Dependència”.

Cotino ha fet lliurament de l'escrit que arreplega l'arxiu el 2015 d'una denúncia presentada contra ell per Esquerra Unida per la seua actuació com a responsable de Benestar Social. La diputada de Compromís Mònica Àlvaro li ha recordat que el ministeri públic va decidir arxivar per la via penal però va assenyalar l'existència de “irregularitats administratives”.

Tant César Jiménez, de Podem, com David de Miguel, de Ciutadans, la mateixa Álvaro i la socialista Concha Andrés, han intentat que Cotino responguera a les escandaloses maniobres al voltant de les adjudicacions revelades pels enregistraments policials i a declaracions anteriors de Rafael Blasco davant la comissió en les quals va afirmar que el model que va engegar el 2001 quan era conseller es “va prostituir” posteriorment.

Amb l'ajuda de María José Català, del PP, que ha arribat a assegurar que al principi es va parlar del “model Blasco”, després del “model Cotino” i ara hauria de parlar-se del “model Oltra”, perquè la vicepresidenta de la Generalitat el segueix aplicant, Cotino ha emfatitzat el seu victimisme: “A voltes es diu alguna cosa que no és certa, però en repetir-la moltes vegades es trasllada a la societat la idea que ho és”.

Etiquetas
stats