Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Junta Electoral tomba el vídeo de l’orgull valencià per la seua “intencionalitat política”

Ximo Puig i Mónica Oltra, amb una imatge del vídeo de l'orgull valencià.

elDiariocv

“L’orgull de ser valencians no necessita ciment, perquè sorgeix de la terra”, se sent en el vídeo que la Generalitat va encarregar per a netejar la imatge dels valencians, una producció d’un minut i mig amb què pretenia “canviar els temes de conversa”, dominats per la corrupció i promoure “l’orgull de ser valencians”.

En el treball es reivindicaven “les estructures que ens fan grans i no són de formigó”, s’apostava per “l’esforç i la perseverança”, i s’afirmava que “després de la tempestat no ve la calma, ve la festa”. El PP el va denunciar davant de la Junta Electoral, perquè considerava que aqueixes afirmacions i el contingut general del vídeo són propaganda electoral.

L’organisme encarregat de vetlar per la netedat de la contesa electoral li ha donat la raó. La Junta creu que el govern valencià no ha respectat la “neutralitat política”, la seua obligació de no gastar diners públics en publicitat sospitosa de partidisme. Per a l’àrbitre electoral, el vídeo té “una intencionalitat política”, ja que fa “crítica de governs anteriors i d’exalçament a l’actual”.

Abans, el PP va denunciar que el vídeo implicava “un abús partidista dels recursos públics” pel fet d’“atacar” i assenyalar el PP –que mai no s’hi esmenta– com a responsable dels mals de la Comunitat Valenciana. Després del recurs popular, el Consell va retirar el vídeo de la seua pàgina web –on a penes va estar accessible un dia– però no dels seus perfils socials. Fonts de la Presidència confirmen que l’audiovisual es retirarà en breu. En el moment d’escriure aquest article, continua disponible en el canal Youtube de la Generalitat. Suma 90.000 visites.

Un vídeo fet per companyies de fora

El PP també es va sumar a les crítiques de diverses organitzacions de l’audiovisual valencià –va esmentar la Mesav i Atrau– que han protestat l’encàrrec del vídeo a una companyia catalana, encara que una productora d’Alacant també hi va estar involucrada. El treball va costar 34.000 euros. Inclou música i veu del cantautor Carles Dénia i la col·laboració de diverses entitats, entre altres, la Unió Musical Cultural d’Estivella, el Trinquet Pelayo, la Nova Muixeranga d’Algemesí o la falla Almirall Cadarso-Comte d’Altea.

Etiquetas
stats