Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Justícia recupera els cursos en valencià a funcionaris eliminats pel PP

La Consellera de Justícia, Gabriela Bravo

Moisés Pérez

València —

Amb la intenció que el “valencià deixe de ser testimonial” i que siga una llengua més en l'Administració, els diferents departaments van implantant mesures. L'última, la proposada per la Conselleria de Justícia. Es tracta de recuperar els cursos en valencià als funcionaris que el PP va eliminar el 2009 amb l'excusa de les retallades.

El departament que encapçala Gabriela Bravo, a iniciativa del secretari autonòmic de Justícia, Ferran Puchades (Compromís), ha recuperat els cursos en valencià destinats als funcionaris judicials per tal de millorar la seua capacitat lingüística en la llengua autòctona. Amb això, més de 300 funcionaris es beneficiaran dels cursets formatius.

De fet, les classes per al personal depenent de la conselleria començaran aquest dijous al Palau de la Justícia d'Alacant. El divendres serà el torn per a la Ciutat de la Justícia d'Elx i la Ciutat de la Justícia de Castelló de la Plana. Els cursos que ara s'inicien corresponen al nivell B1.

“Hi havia una important demanda d'aquesta oferta formativa, la qual cosa demostra l'alt interés i l'elevat grau de sensibilització del funcionariat a l'hora de millorar la seua capacitació lingüística”, ha destacat Puchades. I, al seu torn, ha assegurat que l'objectiu d'aquesta mesura és aconseguir que a mitjà termini “les sentències dictades pels òrgans judicials en territori valencianoparlant es publiquen en les dues llengües oficials”.

Així mateix, ha indicat que s'estudiarà l'ampliació de l'oferta formativa en matèria lingüística a la resta de partits judicials del País Valencià. També ha anunciat que es pretèn al llarg de la legislatura reforçar l'Oficina de Promoció d'Ús del Valencià de la Ciutat de la Justícía de València.

Etiquetas
stats