Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP critica l’augment dels alts càrrecs en la remodelació del Consell

Eva Ortiz, coordinadora del PPCV

Laura Martínez

El PP demanarà la compareixença del president de la Generalitat, Ximo Puig, en la Diputació Permanent perquè explique la remodelació del segon escaló del Consell. La coordinadora general del PPCV, Eva Ortiz, que ha titlat de “farsa” les modificacions conegudes dijous passat, considera que el president ha de “donar la cara”, ja que va ser la vicepresidenta, Mónica Oltra, qui informà els mitjans de la reforma.

Els populars critiquen l’augment dels alts càrrecs per a impulsar les àrees de les relacions amb la Unió Europea, l’àrea social i l’ocupació. Els nomenaments corresponen a una delegació de relacions amb la Unió Europea, a la delegació del Consell per al Model Social Valencià, a la direcció general d’Infància i Adolescència; i, finalment, a la Secretaria Autonòmica d’Ocupació, que, de moment, queda vacant fins al setembre. És a dir, cinc alts càrrecs nous, tenint en compte el desdoblament de l’IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial), en què la cartera d’Ocupació ha quedat encara sense cobrir.

Les crítiques de la portaveu s’han centrat especialment en la figura del president i de la vicepresidenta del Consell, a la recerca d’un enfrontament de poders. Ortiz considera que la remodelació té lloc perquè “el PSPV està nerviós pels resultats electorals i Oltra no ha volgut perdre poder”. A més, ha afegit, “el mestissatge és un desastre” i “no tenen valor per a explicar-ho”.

Pel que fa a la creació dels càrrecs, segons els càlculs d’Ortiz, el cost se situarà entre 230.000 i 250.000 euros per a les arques públiques. Així mateix, els populars exigeixen que s’explique en què consistirà el càrrec de Calabuig i si això comportarà la creació d’un “ministre d’exteriors com a Catalunya”.

Etiquetas
stats