Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Guerra de poder en Vox: dues faccions ultres pugnen pel lideratge a València

Abascal i Sentandreu en una manifestació anticatalanista a València en novembre del 2017.

Toni Cuquerella

0

De candidat de la Falange a fundador del partit Coalició Valenciana, passant per president del grup ultra GAV (Grup d’Acció Valencianista) i cap visible de la Coordinadora d’Entitats Culturals del Regne de València, una organització de referència de l’anticatalanisme a València. Juan García Sentandreu ha tingut una llarga trajectòria en la ultradreta valenciana i ara no vol perdre l’oportunitat de pujar a la nova onada de Vox, però ho vol fer en gran, sent el candidat a l’alcaldia de València.

Aquesta pretensió de Sentandreu, afiliat al partit des de l’estiu passat, no ha caigut molt bé als que des de fa més temps remen en la formació ultra a la Comunitat Valenciana, com el president provincial José María Llanos, que també aspira a tornar a ser el cap de cartell, com ja ho va ser el 2015. Així doncs, davant les maniobres de campanya que està fent Sentandreu, la direcció provincial l’ha denunciat al comité nacional de garanties del partit que lidera Santiago Abascal.

Les expectatives d’obtenir places de representació en organismes públics han fet que comencen a sorgir enfrontaments polítics. Més encara quan a València van aconseguir reunir en un restaurant més de 500 persones en un acte que va ser rebutjat per un col·legi dels jesuïtes. Contrasten així les trajectòries dels dos aspirants: mentre Sentandreu va aterrar en Vox el mes de juliol passat –estant prop de l’exdirigent regional del partit, Cristina Seguí–, José María Llanos és un veterà que està en el càrrec de president provincial de València des del 2014, precisament després de la dimissió de Cristina Seguí.

La cúpula regional de Vox entén que Sentandreu usaria al partit com un instrument per a les seues pròpies pretensions i que ha llançat “una OPA”, ja que la seua intenció inicial seria promocionar el partit Coalició Valenciana per a les pròximes eleccions municipals. Vistos els seus fracassos anteriors amb aquest partit i a menys d’un any per als comicis, apunten des de la direcció de Vox, l’aposta de Sentandreu passaria ara per la formació d’Abascal, més en auge també a escala estatal.

Sentandreu ha iniciat una campanya a través de les xarxes socials, però especialment cal assenyalar la seua gestió per a incrementar la militància amb els seguidors que s’ha guanyat al llarg dels seus quasi 40 anys en els ambients ultres de l’anticatalanisme amb la intenció de recaptar suports per a catapultar la seua candidatura municipal. I és que, en aquests moments i amb una militància encara baixa, incorporar un centenar de simpatitzants pot ser la catapulta per a liderar una candidatura a la tercera ciutat d’Espanya.

Etiquetas
stats