Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

UGT convocarà vaga a Manises i L'Altet si el Govern nomena un mediador en l'aeroport del Prat

Aeroport de Manises.

Efe

València —

La Federació de Serveis d'UGT a la Comunitat Valenciana ha anunciat que convocarà vaga del personal de seguretat en els aeroports de Manises, a València, i L'Altet, a Alacant, si el Govern aprova el nomenament d'un mediador per al conflicte de l'aeroport del Prat, a Barcelona.

Segons ha informat el responsable d'aquesta federació sindical, Saturnino Martínez: “En els aeroports de València i Alacant opera la companyia Prosegur, amb la qual hi ha interlocució i no tenim més problemes que els derivats d'una dècada de pèrdua de drets”.

No obstant això, ha apuntat que aquestes mesures de pressió es plantegen perquè “la solució no és un mediador per al Prat, a Barcelona, que al final acorde un complement salarial més o menys quantiós”, sinó perquè volen que el Govern traga un “model de contractació d'aquests serveis que respecte el conveni estatal”.

“Si el mediador aconsegueix un acord al Prat l'endemà estaran de vaga tots els empleats de seguretat dels aeroports espanyols, i per això, si es nomena aquest mediador convocarem vaga a València i Alacant, ja està parlat a nivell estatal”, ha confirmat.

“El problema”, ha insistit Martínez, “són les baixes temeràries i les empreses pirata que accedeixen a les licitacions, moltes del mateix amo, ja que amb l'última reforma laboral s'imposen els convenis d'empresa al nacional. Cada vegada que van a un concurs es baixen els preus, i els empresaris no van a pèrdues, sinó que els qui paguen els plats trencats són els treballadors”.

stats