Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El govern de Castelló pretén tancar la crisi del 'cas Lafuente' i precipita el seu acomiadament

Amparo Marco, alcaldessa de Castelló, durant un ple

Belén Toledo

València —

L'equip de govern de l'Ajuntament de Castelló cessarà divendres que ve a Juan Ángel Lafuente, el director de l'Oficina de Planificació Econòmica municipal, segons van confirmar fonts municipals. El cessament es produeix abans que el procés de selecció d'un substitut haja acabat, malgrat que l'alcaldessa, Amparo Marco, va afirmar que romandria en el seu lloc fins que l'oficina tinguera un nou cap.

La raó del sobtat acomiadament és que Lafuente va decidir el 17 de maig presentar-se com a candidat a la convocatòria. El moviment va aguditzar el malestar de Compromís i Castelló en Moviment amb el PSPV, responsable del nomenament, i va fer refermar les crítiques de l'oposició.

El serial polític del 'cas Lafuente'

El cessament aspira a tancar una polèmica que va començar al febrer, quan el PSOE va dur a terme el nomenament de forma unilateral, sense comptar amb els seus socis del Pacte del Grau (Compromís i Castelló en Moviment).

L'elecció va ser també criticada perquè Lafuente, que formava part de la llista electoral del PSOE i és company de treball de l'alcaldessa com a professor del Departament de Finances de la UJI, havia renunciat un any abans a ser regidor, un lloc que li hauria reportat aproximadament la meitat de la remuneració respecte al seu actual lloc.

Amparo Marco va justificar el passat 5 de maig, en un Ple extraordinari que el PP va convocar només per a tractar aquest tema, que una de les raons per a no cessar a Lafuente era que l'acomiadament no s'ajusta a la legalitat i que, per tant, podia causar perjudicis a l'Ajuntament. Fonts municipals van explicar que açò només pot succeir si l'acomiadat denúncia al Consistori.

Etiquetas
stats