eldiario.es

9

Diputació acabarà abans d’estiu la restauració del Monestir del Corpus Christi de Llutxent

El monument de Llutxent, que data del segle XIV, està sent estudi de quin ús es va a fer de les seues dependències en el futur

Monestir del Corpus Christi de Llutxent

Monestir del Corpus Christi de Llutxent

Llutxent pretén recuperar el llegat cultural i intel·lectual de la que va ser, a la fi del segle XV, la primera universitat de València, situada en el monestir d’aquest municipi de la Vall d’Albaida. La restauració de les seues joies patrimonials, que inclouen l’Ermita de Sant Lluis Beltrán i la espadanya del Monestir del Corpus Christi, finalitzaran abans d’estiu, segons ha anunciat l’Àrea de Patrimoni de la Diputació que dirigeix Pepe Ruiz.

La guia local del municipi ja ha començat les visites a uns edificis l’origen dels quals es remunta a l’any 1340, amb la creació d’una església primitiva que més tard es transformaria en un convent de l’ordre dels dominicos. “Val la pena acostar-se, el lloc és un paratge natural enfront d’una pinada amb vistes a la Vall d’Albaida, la serra de Benicadell i les muntanyes de La Safor”, explica el cronista de Llutxent, Rafael Canet.

El passat mes de novembre es van engegar les actuacions, el termini de les quals es preveu per al 25 de maig, i compta amb un pressupost de poc més de 82.000 euros. Es tracta d’unes obres reivindicades històricament pel municipi, centrades en l’Ermita de Sant Lluis Beltran i el condicionament de la espadanya que conté la campana del Monestir del Corpus Christi. A més, com la capella del santuari es troba a l’aire lliure, els treballs inclouran un enreixat de la mateixa per a evitar possibles actes de vandalisme.

Idees per al lloc

L’alcalde del municipi, Josep Estornell, ha agraït a la Diputació “dignificar un entorn tan important”. Després de les reformes finançades per la Corporació provincial, no han faltat propostes perquè no caiga en desús aquest bé d’interès cultural, màxima protecció atorgada per la Generalitat Valenciana.

Des del govern local afirmen que la seua “il·lusió” és recuperar el caràcter educatiu i cultural de l’antiga universitat valenciana, fundada pels dominics en 1483. “La Diputació fa tot el que pot per aquest lloc emblemàtic on es podrien fer tantes coses”, ha remarcat el cronista de Llutxent.

L’àrea de Patrimoni liderada per Pepe Ruiz afirmen que volen unir esforços amb l’ajuntament de la localitat per a recuperar la rellevància que mereix d’aquest ben històric-artístic. Per a açò, s’ha aprovat la realització d’una sèrie de treballs per a la posada en valor d’aquests dos béns culturals, que inclourà un estudi per a explorar les possibilitats d’ús del monestir. A més, es realitzaran dos curtmetratges com a recurs del consistori per a la difusió d’un patrimoni de gran rellevància dins de la comarca de la Vall d’Albaida.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha