Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Diversos ajuntaments valencians participen en el projecte europeu 'Connectats' sobre la pobresa energètica

La iniciativa es tramita a través del departament de Gestió de Talent de la Diputació de València

Toni Cuquerella

0

La Diputació de València, a través de l'àrea de Projectes Europeus ha engegat 'Connectats', un projecte europeu que pretén convertir als Ajuntaments en subministradors d'energia elèctrica.

Amb aquesta iniciativa, en la qual col·labora l'Institut de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (ÍTACA) de la Universitat Politècnica de València (UPV), la institució valenciana pretén acabar amb la pobresa energètica en els seus municipis, apostant per un model sostenible i respectuós amb el medi ambient.

En concret, el projecte pretén que, a través d'una plataforma especialitzada que s'incorporarà a la Central de Serveis Innovadors de la Diputació, siguen els propis Consistoris els que puguen adquirir l'energia elèctrica evitant a les empreses subministradores.

A través d'aquesta compra energètica intel·ligent, s'aposta per la democratització de l'energia, perseguint un model sostenible, eficient i socialment orientat.

Açò implicaria una reducció del 50% de la despesa en energia elèctrica per als municipis, a més de permetre a les administracions públiques l'assegurar l'electricitat en les llars en els quals la situació econòmica no permet fer front a les factures de la llum.

Així ho han explicat en la reunió mantinguda el 14 de juny en la Diputació de València, entre la institució valenciana, la UPV, dues empreses tecnològiques i els cinc municipis valencians que desenvoluparan els pilots, Llíria, Sinarques, Alginet, Xera i Quart de Poblet.

Davant açò, el diputat provincial Bartolomé Nofuentes ha assegurat que “no es tracta solament de reduir costos econòmics, en eliminar als intermediaris, sinó d'assegurar l'assistència social en els casos que es requerisca i eradicar la pobresa energètica”.

“Tenir electricitat a casa és una necessitat bàsica i hem d'engegar mesures que ho equipessin a la sanitat o l'educació públiques”, ha asseverat el diputat.

D'igual manera, Nofuentes ha destacat la importància que “la Diputació siga el motor de la transformació energètica, liderant el diàleg entre els agents socials i econòmics i apostant per una gobernanza multinivell en la qual el públic i els socis tecnològics treballen conjuntament”.

Finalment, un altre dels aspectes que s'han destacat de la iniciativa és que, en convertir-se en distribuïdors de l'energia, els Ajuntaments gestionaran de manera activa la demanda, coneixent-la i controlant-la, empoderant així tant a l'usuari com als agents públics.

Etiquetas
stats