Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’Ajuntament de Sagunt tornarà a hissar la bandera republicana, la primera vegada amb govern socialista

Imatge del desplegament de la bandera republicana a l'Ajuntament de Sagunt en 2018

Toni Cuquerella

0

L’Ajuntament de Sagunt commemorarà el 87é aniversari de la II República Espanyola tornant a hissar la bandera tricolor en edificis oficials com s’ha fet durant esta legislatura. La diferència d’enguany és que per primera vegada en este període a la Delegació del Govern hi ha un socialista, Juan Carlos Fulgencio, i no un dirigent del PP com Juan Carlos Moragues, que en els últims anys ha portat davant la justícia la mostra de la bandera republicana.

Segons la proposta aprovada esta setmana en el ple, l’ajuntament condemna l’alçament militar de 1936 contra el govern legítim de la II República Espanyola; a més es proposava que el pròxim 14 d’abril onege la bandera republicana en la seu consistorial de Sagunt i en la Tinència d’Alcaldia del Port de Sagunt com a homenatge a totes les persones que van defensar la II República, així com el període democràtic que es va inaugurar. Així ho recull la proposta que, a més, assenyala que l’Ajuntament de Sagunt organitzarà actes commemoratius i divulgatius del 87é aniversari de la proclamació de la II República, a més de promoure activitats encaminades a la rehabilitació política i cívica de tots aquells ciutadans i ciutadanes que van ser víctimes de la repressió franquista, ja fóra durant l’alçament militar o durant la postguerra.

La proposta, presentada per EUPV, va ser aprovada amb els vots a favor de l’equip de govern (Compromís, EUPV, ADN-Morvedre i PSPV-PSOE), l’abstenció d’Iniciativa Porteña i Ciudadanos, i el vot en contra del PP. A diferència de l’any passat enguany els socialistes ho han aprovat i no s’han abstingut, mentre sí que s’ha abstingut Ciudadanos que l’any passat va votar en contra, d’una altra banda Iniciativa Porteña s’ha abstingut mentre l’any passat va votar sí.

Així mateix, la proposició assenyala que el 14 d’abril ha de ser una data reivindicativa per a reclamar el dret a la República i fer un homenatge a tots els alcaldes i regidors dels ajuntaments d’aquell període, així com condemnar el colp d’estat franquista contra la II República.

Cal recordar que l’Ajuntament de Sagunt acumula dues denúncies de l’Advocacia de l’Estat que ha interposat sengles recursos contenciosos-administratius contra el consistori per la mateixa acció en els anys 2017 i 2018. Pels mateixos casos han estat condemnats ajuntaments com els de Barxeta, Xeraco, Tavernes i Paiporta, mentre que ha estat absolt el d’Alzira.

Etiquetas
stats