Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El director de Transports que no va dimitir per l’accident del metro suggereix que ho hauria fet amb el que se sap avui

L’exdirector general de Transports de la Generalitat, Vicente Dómine, al mig

Adolf Beltran

València —

Vicente Dómine, exdirector general de Transports quan es va produir l’accident del metro de València l’any 2006, ha insinuat aquest dijous en la comissió d’investigació de les Corts Valencianes que s’hauria plantejat dimitir si haguera sabut el que se sap ara.

L’exalt càrrec ha reiterat, com va fer en la comissió exprés oberta i tancada immediatament pel PP després del succés, que les seues competències “no tenien res a veure amb l’operació ferroviària” i que, només formava part com a vicepresident del consell d’administració de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) a títol institucional.

Dómine ha tornat a defensar que el gran problema de seguretat en les línies del metro era l’eliminació de la gran quantitat de passos a nivell i que el sistema de frenada automàtica puntual (FAP) era tècnicament adequat. No obstant això, després de negar la seua assistència a cap de les reunions que FGV va organitzar amb l’assessoria HM Sanchis per preparar el 2006 les compareixences dels càrrecs de l’empresa pública, ha reivindicat la seua independència de criteri i ha respost, a la pregunta de la diputada socialista Ana Barceló de per què no va dimitir després de l’accident: “No m’ho vaig plantejar. No sé que hauria fet si haguera rebut la informació addicional que he anat coneixent després”.

Etiquetas
stats