eldiario.es

Menú

La Policia multa un activista LGTBI a València amb la 'llei mordassa' per protestar contra el bus d'HazteOir

Fran Pardo rep una denúncia per "pertorbar el desenvolupament" d'un acte de l'associació transfòbica i se li reclama el pagament de 600 euros

- PUBLICIDAD -
Ignacio Arsuaga, presidente de Hazte Oír, atiende a los medios en Valencia

Ignacio Arsuaga, president de Hazte Oír, a València @Edouard06

La unitat d'intervenció valenciana de Policia Nacional proposa una multa de 601 euros per a un activista LGTBI que es va manifestar contra l'autobús transfòbic de HazteOir a València. Fran Pardo, de 20 anys, ha rebut aquesta setmana la proposta de sanció, datada el 4 d'abril.

L'activista ha sigut denunciat per "pertorbar el desenvolupament" d'una roda de premsa de l'associació ultracatólica, que promulga missatges transfòbics en el seu autobús taronja, amb "insults i amenaces", des de la plaça de l'Ajuntament fins les Corts Valencianes. La unitat policial es refereix a aquesta organització com una ONG en el seu escrit.

Segons la III Unitat d'Intervenció de la Policia, que efectua la denúncia, els fets poden ser constitutius d'una infracció greu tipificada en la Llei de Seguretat Ciutadana, la 'llei mordassa'. Aquest tipus d'infraccions estan sancionades amb 600 euros.

Pardo ha rebut multitud d'ofertes per a ajudar-li a pagar la sanció, però segons ha anat informant per xarxes socials, es negarà a pagar la multa. "La multa és, com a mínim, una injustícia. Pagar-la per a mi seria una derrota per a aquells que estem en contra de la Llei Mordassa i implica donar-los la raó als de HazteOir", ha explicat el jove.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha