eldiario.es

Menú

València porta al Tribunal de Comptes la pilota urbanística del Parc de Capçalera

L'Ajuntament va pagar 18,2 milions d'euros per tres parcel\·les taxades en 960.000 euros propietat de les famílies Cotino i Gómez-Trénor en l'època de Rita Barberá.

L'alcalde, Joan Ribó, i el regidor d'Urbanisme, Vicent Sarrià, entenen que com a mínim hi ha hagut negligència i creuen que el cas podria acabar en els jutjats.

- PUBLICIDAD -
Imagen del Parc de Capçalera

Imatge del Parc de Capçalera.

L'Ajuntament de València ha traslladat al Tribunal de Comptes el cas dels pagaments realitzats a les famílies Cotino i Gómez-Trénor per les expropiacions de les seues tres parcel·les per a l'execució del Parc de Capçalera en l'època de Rita Barberá al capdavant del Consistori.

Així ho han anunciat aquest divendres l'alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor d'Urbanisme, Vicent Sarrià, que han explicat que després de la requalificació dels terrenys rústics a urbanitzables realitzada per a l'execució de l'esmentat parc, el jurat provincial d'expropiacions va taxar l'any 2005 en 960.000 euros aquests tres terrenys (687.000 euros les dels Cotino i 273.000 euros les dels Gómez-Trénor).

No obstant això, l'equip de Govern del PP, fent cas omís dels advertiments dels seus tècnics i fins i tot dels propietaris dels terrenys, no va abonar aquestes quantitats, cosa que sí que va fer amb les altres 41 parcel·les que s'expropiaren per a executar el jardí.

Passats cinc anys, els propietaris dels terrenys van demanar una retaxació dels valors dels terrenys, aconseguint que la dels Cotino passara a costar 4,1 milions amb interessos inclosos, i la dels Gómez-Trénor, després de recórrer al Tribunal Suprem, va elevar la seua taxació als 14,1 milions d'euros.

"L'Ajuntament va acabar abonant 18,2 milions d'euros per unes parcel·les que li hagueren costat 960.000 euros si les haguera pagat dins del termini i en la forma escaient, la qual cosa suposa com a mínim una clara negligència en la gestió del PP que ha causat a l'Ajuntament unes pèrdues de 17,2 milions d'euros", ha lamentat l'alcalde de València Joan Ribó.

Per la seua banda, Sarrià ha advertit que si de les conclusions de l'informe del Tribunal de Comptes es dedueixen responsabilitats penals, el mateix tribunal ho traslladaria a la Fiscalia perquè óbriga una investigació.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha