Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Acostar el taxi a les VTC: la Generalitat permetrà pactar preus amb l’usuari a través d’una aplicació

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra.

Laura Martínez

0

Els usuaris de taxi a la Comunitat Valenciana estaran més prop de les facilitats que, diuen, els ofereixen plataformes com Uber o Cabify. Una de les demandes del sector per a fer front a la competència era que se’ls permetera acordar preus amb el client abans d’iniciar el trajecte. La llei de mesures fiscals de la Generalitat Valenciana, coneguda com a Llei d’acompanyament als pressupostos establirà aquesta capacitat per als taxistes i regularà els acords a través d’una aplicació.

La llei s’aprova alhora que el projecte de pressupostos, previsiblement al desembre, per ordenar les mesures fiscals i algunes qüestions de caràcter administratiu amb vista a l’exercici següent. Aquesta vegada, l’avantprojecte presentat pel Consell modificarà 32 lleis, un decret llei i un decret, segons han explicat el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, després del ple extraordinari.

Les tarifes interurbanes seran les mateixes per a tots els municipis i es fixaran per la conselleria competent. “Es tracta d’intentar que cada vegada hi haja millor competència, profitosa, bona per a l’usuari i fer més competitiu el sector”, ha explicat el titular d’Hisenda. En altres comunitats, com la de Madrid, ja s’han aprovat decrets similars que permeten al client conéixer el preu del seu trajecte amb anterioritat. La mesura s’aplicarà mitjançant l’ús d’aplicacions per telèfon intel·ligent, i s’autoritza el canvi de tarifa urbana i interurbana en serveis en què no es coneix la destinació.

La norma preveu l’ampliació del Pla d’Inversions Productives (PIP) fins a desembre del 2021 per a garantir que els projectes dels ajuntaments es puguen executar. Soler ha recordat que es tracta del “famós Pla Camps”, una idea de l’expresident popular que va imitar el Pla E de l’expresident socialista José Luis Rodríguez Zapatero, en el marc del qual molts ajuntaments es van trobar el 2015 projectes “increïbles” que es van redefinir i ara “seria una injustícia que alguns es quedaren despenjats. Segons ha expressat, es donarà la possibilitat de modificar o substituir els projectes per uns altres de més utilitat per a la ciutadania.

Etiquetas
stats