Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Anticorrupció obri una altra investigació contra una empresa finançadora del PP valencià pels sobrecostos de la F1

L'empresari Rafael Martínez Berna, durant la seua declaració davant el jutge de Gürtel

Toni Cuquerella / Sergi Pitarch

València —

La celebració de la Fórmula 1, un dels grans esdeveniments estrela del PP valencià de Francisco Camps, torna a estar en el punt de mira de la justícia. Ara ho és pels sobrecostos en la construcció del circuit urbà de València. La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat informació a la Conselleria d'Habitatge sobre les empreses que van realitzar aquestes obres. En concret, Hormigones Martínez, els propietaris de la qual, Rafael i Tomás Martínez Berna, han confessat en el procés de Gürtel haver finançat en B al PP valencià, i FCC.

La Fiscalia Anticorrupció de València va requerir el passat 23 d'abril a la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori “la totalitat dels expedients administratius relacionats amb la construcció del circuit de Fórmula 1 de València en qualsevol de les seues fases adjudicades”, que afectaria Hormigones Martínez i FCC.

Per a aquestes noves diligències de la Fiscalia ha sigut fonamental col·laboració de Ricardo Costa, exnúmero 2 del PP valencià. Costa porta diversos mesos facilitant a Anticorrupció dades susceptibles de servir en l'esclariment d'altres casos de presunta corrupció en l'era del Govern de Francisco Camps.

Els expedients que sol·licita la Fiscalia Anticorrupció deuen ser remesos per Habitatge “de manera íntegra (sense annexos de plans), havent de contindre acord d'inici, plecs, aprovació d'aquests, ofertes, informes tècnics, proposta d'adjudicació, actes de la mesa de contractació incloses, modificats si escau, factures, pagament, etc. i en format digital”.

Dos jutjats de València ja tenen obertes sengles investigacions per la Fórmula 1. El d'Instrucció 17, pels sobrecostos de la construcció del circuit i el projecte, i el 2 d'Instrucció, per les negociacions entre la Generalitat i Bernie Ecclestone. En tots dos està imputat l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps.

Etiquetas
stats