eldiario.es

9

Anticorrupció obri una altra investigació contra una empresa finançadora del PP valencià pels sobrecostos de la F1

Les perquisicions naixen arran d'una declaració presa a l'exsecretari general del PPCV Ricardo Costa, que ja col·labora amb la justícia en nous casos després de tirar de la manta en Gürtel

Anticorrupció sol·licita a la Conselleria d'Habitatge els expedients administratius relacionats amb Hormigones Martínez -els propietaris de la qual han confessat en el cas Gürtel- i FCC relacionats amb la construcció del circuit urbà de València

El empresario Rafael Martínez Berna, en su declaración ante el juez de Gürtel.

L'empresari Rafael Martínez Berna, durant la seua declaració davant el jutge de Gürtel

La celebració de la Fórmula 1, un dels grans esdeveniments estrela del PP valencià de Francisco Camps, torna a estar en el punt de mira de la justícia. Ara ho és pels sobrecostos en la construcció del circuit urbà de València. La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat informació a la Conselleria d'Habitatge sobre les empreses que van realitzar aquestes obres. En concret, Hormigones Martínez, els propietaris de la qual, Rafael i Tomás Martínez Berna, han confessat en el procés de Gürtel haver finançat en B al PP valencià, i FCC.

La Fiscalia Anticorrupció de València va requerir el passat 23 d'abril a la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori "la totalitat dels expedients administratius relacionats amb la construcció del circuit de Fórmula 1 de València en qualsevol de les seues fases adjudicades", que afectaria Hormigones Martínez i FCC.

Per a aquestes noves diligències de la Fiscalia ha sigut fonamental col·laboració de Ricardo Costa, exnúmero 2 del PP valencià. Costa porta diversos mesos facilitant a Anticorrupció dades susceptibles de servir en l'esclariment d'altres casos de presunta corrupció en l'era del Govern de Francisco Camps.

Imagen de una de las pruebas de Fórmula 1 celebradas en Valencia.

Una de les proves de Fòrmula 1 celebrades a València

Els expedients que sol·licita la Fiscalia Anticorrupció deuen ser remesos per Habitatge "de manera íntegra (sense annexos de plans), havent de contindre acord d'inici, plecs, aprovació d'aquests, ofertes, informes tècnics, proposta d'adjudicació, actes de la mesa de contractació incloses, modificats si escau, factures, pagament, etc. i en format digital".

Dos jutjats de València ja tenen obertes sengles investigacions per la Fórmula 1. El d'Instrucció 17, pels sobrecostos de la construcció del circuit i el projecte, i el 2 d'Instrucció, per les negociacions entre la Generalitat i Bernie Ecclestone. En tots dos està imputat l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha