Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

“Fora les mans de la llei de RTVV fins que les Corts diguen l’última paraula”

La vicepresidenta valenciana, Mónica Oltra, en la roda de premsa després del ple del Consell

Adolf Beltran

València —

La proposició de llei per a crear una nova radiotelevisió valenciana (RTVV), elaborada des d’una ponència de les Corts, ja té l’informe favorable del Consell, el ple del qual ha aprovat aquest divendres manifestar el seu criteri a favor de tenir en consideració el text i s’ha limitat a adjuntar l’informe del Consell Jurídic Consultiu contrari a donar prioritat als extreballadors de la cadena que va tancar el PP a l’hora de contractar personal per al nou canal. L’executiu autonòmic ha indicat que les observacions del CJC, sobre les quals la vicepresidenta Mónica Oltra s’ha negat a opinar en informar del ple, “haurien de servir per al debat parlamentari, a fi d’assegurar la regularitat jurídica del text normatiu que s’hi proposa”.

Oltra ha sabut, mentre oferia la roda de premsa posterior al ple, que el comité d’empresa de l’antiga RTVV ha presentat un recurs contra la decisió del CJC en què impugna la participació d’una vocal de l’organisme, María Luisa Mediavilla, autora d’un vot particular en el dictamen, perquè va ser treballadora de RTVV i hauria hagut inhibir-se a l’hora participar en el debat. La vicepresidenta ha comentat que “si hi ha realment causa d’inhibició, hauria hagut d’haver-se’n inhibit”, però ha afegit que es tracta d’“una qüestió que ha de dirimir el CJC”, com a òrgan estatutari que és.

La vicepresidenta ha recordat que el Consell va optar des del principi perquè la creació d’una altra RTVV fóra un afer del Parlament, a fi que, al contrari del que va passar amb els governs del PP, que van acabar tancant-la, siga “una televisió i una ràdio no governamentals”. Oltra ha insistit en el fet que és a les Corts Valencianes que hi ha representada “tota la pluralitat política”. I ha resumit, de manera molt gràfica, l’actitud del Consell: “Fora les mans d’aquesta llei fins que les Corts diguen l’última paraula”.

El Consell, per tant, es prepara per al moment en què estiga aprovada la llei i nomenats els integrants del Consell rector (probablement al juliol) que hauran de dirigir la futura Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. En la comunicació del seu criteri favorable a les Corts sobre la proposició de llei només planteja una modificació concreta, que consisteix a afegir-hi una disposició transitòria que permeta habilitar les línies dels pressupostos del 2016 destinades a la posada en marxa de la nova RTVV a fi que “es puguen efectuar les operacions pressupostàries i comptables que calguen per a garantir la disponibilitat dels crèdits”.

Etiquetas
stats