Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Isabel Bonig sobre Mónica Oltra: “És una gran artista”

Isabel Bonig amb Bernardo Guzmán durant l’entrevista feta per Ràdio València

Miguel Giménez

València —

La líder del PP valencià, Isabel Bonig, considera el discurs del president Ximo Puig amb motiu de la festivitat del Nou d’Octubre “gastat”, “esgotat” i sense capacitat d’“il·lusionar”. “No va ser un dels millors discursos del president, com tampoc no ho va ser el del dia del debat de política general”, ha afirmat Bonig.

La presidenta del PPCV, en una entrevista amb Bernardo Guzmán en Ràdio València, augura “molts problemes” al Consell del Botànic perquè “tots es barallen pel mateix espai electoral” i perquè “l’única cosa que els uneix és l’odi al Partit Popular”. Així, Bonig va assegurar que Mónica Oltra “escenifica molt bé, és una gran artista”, mentre que Ximo Puig “no es pot permetre el luxe de trencar” perquè “està en una situació de debilitat evident”. No obstant això, dubta que s’esgote la legislatura.

En aquest sentit, no ha dubtat a afirmar que són “clamoroses” les “desavinences” entre el PSPV i Compromís, “però la moqueta i el cotxe oficial uneixen molt”, alhora que ha criticat la “inutilitat” i la “inoperància” de l’executiu valencià. Aquesta és una de les seues preocupacions, la “no-gestió” del Consell, a més del “sectarisme” en educació i sanitat, en què assegura que ha minvat la qualitat dels serveis.

Pel que fa a l’horitzó de les eleccions autonòmiques del 2019, Bonig està convençuda que la seua rival serà Mónica Oltra, “desgraciadament el Partit Socialista ha perdut bastant el nord”, situació que lamenta, ja que és partidària d’un sistema bipartidista: “El que vindrà és molt pitjor”.

Quant als dos actes celebrats la setmana passada a Madrid, el debat sobre la reforma de l’Estatut en el Congrés i la reivindicació d’un millor finançament en el Cercle de Belles Arts –un “sarau innecessari”–, la líder dels populars valencians s’ha mostrat crítica i ha qualificat d’“espectacle lamentable” la imatge que es va oferir en el Parlament, de què en va culpar l’esquerra.

“Em cerquen, però no tinc res a amagar”

Bonig ha defensat la seua gestió al capdavant del PP valencià, “que ha passat moments difícils”, i ha matisat que el congrés del PPCV, “que és absolutament necessari”, està paralitzat per la situació política que viu Espanya.

Sobre la qüestió de la corrupció, la presidenta del PPCV ha apuntat que són conscients del mal que els ha fet, però que calia passar pàgina: “tolerància zero i mà dura quan hi haja un mínim dubte, demanant que se n’aparten i deixen l’acta”, com ha estat el cas de Rita Barberá, en què ha recordat que ella mateixa i el PP li van demanar l’acta en el Senat, tot i que ha defensat la seua presumpció d’innocència.

També s’ha referit a la seua situació i ha afirmat: “Em consta que em busquen les cosquerelles pertot, però jo no tinc res a amagar. Després, per això no hi ha gestió, però ells s’ho faran”.

Etiquetas
stats