eldiario.es

9

El PSPV, a la recerca de la seua 'via valenciana'

Els socialistes valencians celebren aquest cap de setmana una convenció d'idees que els permeten convertir-se en "la millor alternativa" per a la societat valenciana

Participaran polítics i economistes com Ángel Gabilondo, José Carlos Díez, Carme Chacón, Ignacio Urquizu, Manuel Cruz o Eduardo Madina

Ángel Gabilondo, José Carlos Díaz, Carme Chacón y Eduardo Madina

Ángel Gabilondo, José Carlos Díaz, Carme Chacón i Eduardo Madina

Els socialistes valencians tenen aquest cap de setmana una cita en la Universitat Politècnica de València, on durant tres dies celebraran una convenció d'idees que, sota el títol 'La via valenciana', pretén convertir-se en un fòrum de debat en el qual, no solament polítics, sinó també acadèmics, filòsofs i economistes aporten la seua visió per a redefinir el projecte amb el qual el PSPV es vol convertir en "la millor alternativa" per a la societat valenciana.

Aquestes jornades, que comencen divendres i en les quals participaran 30 ponents, busquen "oferir noves respostes als reptes del segle XXI i construir un nou relat valencià, alternatiu a la dreta, que fomente la identitat des d'un valencianisme inclusiu i accentue la personalitat pròpia que té la socialdemocràcia valenciana". Com va explicar el president de la Generalitat, Ximo Puig, el PSPV ha de ser més valencianista i comptar amb una agenda pròpia dins del socialisme espanyol.

Així, durant tres dies se celebraran diferents sessions de debat en les quals es presentarà un document obert perquè puguen realitzar les aportacions que desitgen associacions, col·lectius socials, sindicats, patronal, universitats, representants de la societat civil o els ciutadans a títol personal, unes iniciatives que seran recollides perquè "puguen ser incorporades i debatudes", expliquen els socialistes.

Programa de la convenció

La secretària autonòmica d'Economia, Blanca Marín, serà la coordinadora de les jornades, que s'estructuren en sis taules de treball i fòrums dividits en tres àrees: 'Ocupació, creixement i model econòmic'; 'Redistribució i igualtat d'oportunitats'; i 'Valencianisme i federalisme'. Els coordinadors de cada taula seran el director general de l'Institut Valencià de Finances de la Generalitat, Manuel Illueca, la directora general de l'Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, Maria Such, i el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, respectivament, i el diumenge al matí presentaran les conclusions de cadascuna de les seues àrees.

A més de les taules de treball, la convenció contempla diversos diàlegs en els quals participaran polítics i economistes com els diputats en el Congrés Ignacio Urquizu, Manuel Cruz i Eduardo Madina; l'economista José Carlos Díez o l'exministra de Defensa Carmen Chacón, entre altres. En la clausura de l'acte, prevista per al diumenge al migdia, intervindran el president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, i el portaveu socialista en l'Assemblea de Madrid i exministre d'Educació, Ángel Gabilondo.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha