eldiario.es

Menú

València multa 15 taxistes i eradica la publicitat de prostíbuls en taxis

La Policia Local ha posat 15 sancions des de l’any passat per portar anuncis en l’exterior dels cotxes i per portar ‘flyers’ en l’interior

Tant l’Ajuntament de la capital com la Conselleria de Vertebració duen a terme inspeccions per evitar publicitat sexista, amb multes que arriben a 1.000 euros

- PUBLICIDAD -
Taxistas acuden a Bruselas para promover un manifiesto para denunciar la práctica ilícita de Uber

Alguns taxis durant una protesta

L’Ajuntament de València i la Conselleria de Vertebració han posat límit a la publicitat de prostíbuls en els taxis, fins a reduir-la a la mínima expressió.

Tant és així que, segons han informat fonts de la Policia Local de la capital valenciana, des de l’any passat els agents han posat 15 sancions de fins 1.000 euros a taxistes per portar aquest tipus d’anuncis tant en l’exterior com en l’interior, mitjançant flyers .

Les mateixes fonts han explicat que, del total, se’n van posar 13 l’any passat 2 en el que va d’any: “La publicitat exterior de locals de cambreres en principi ha quedat eradicada, però es continuen fent inspeccions perquè en algun taxi continuen portant targetes en l’interior, a pesar d’estar prohibit”.

Des de la Regidoria de Protecció Ciutadana del consistori, amb l’edil Annaïs Menguzzato al capdavant, ja es va advertir que no es toleraria aquesta pràctica que atenta contra la normativa municipal contra la prostitució, que prohibeix expressament qualsevol publicitat vexatòria amb la utilització de la imatge de la dona.

Per la seua banda, la Conselleria que dirigeix María José Salvador ja va anunciar l’any passat que s’encetaria una campanya d’inspeccions arran d’haver detectat anuncis de locals de cambreres en uns quants vehicles, fet  que contravé tant la Llei general de publicitat com la Llei de mobilitat de la Comunitat Valenciana.

El director general de Transport, Carlos Domingo, va comentar que enviaria una nota informativa a totes les associacions de taxistes, així com també als serveis territorials de Transports, recordant la prohibició d’exhibir anuncis i publicitat sexista en aquests vehicles de servei públic.

Segons sembla, la nota informativa va fer fruit, ja que, segons han informat des de la Conselleria, fora de l’àrea de València, “no s’ha produït cap denúncia ni s’ha tramitat cap expedient sancionador als taxistes de la Comunitat”.

Per a Domingo, “la resposta de la Conselleria davant d’aquests anuncis va ser contundent perquè aquesta exhibició vulnera els drets fonamentals de les dones, recollits tant en Llei general de publicitat com la Llei del taxi de Comunitat València que ha impulsat la Generalitat”.

De la mateixa manera, el responsable de l’àrea de Transports ha recordat que el Consell, no sols protegeix els drets fonamentals de les dones, sinó que, a més, en “la nova Llei del taxi de la Comunitat, s’ha donat més protagonisme a la dona pel fet de ser el gènere menys representat en el sector del taxi”.

Així, ha puntualitzat que en l’article de la Llei que fa referència a les noves autoritzacions de taxi mitjançant un procediment de lliure concurrència, s’ha incorporat com a novetat que, en cas d’empat entre dues sol·licituds, s’atorgarà l’autorització a favor de la dona.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha