eldiario.es

Menú

CATALUNYA

Declaren nul·la la primera privatització d'un CAP a Catalunya

L'Organisme Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya considera que els criteris per a l'adjudicació del CAP de l'Escala (Girona) no estaven ben concretats

L'adjudicació va causar molta polèmica al guanyar el concurs la una empresa sense experiència en el sector sanitari

- PUBLICIDAD -

El Centre d'Atenció Primària de l'Escala (Alt Empordà) no serà gestionat per una empresa privada. L'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC) ha decidit anul.lar l'adjudicació de la gestió de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) per 2,4 milions d'euros a l'empresa Eulen, una multinacional especialitzada en neteja i seguretat. L'ABS engloba, a més del CAP de l'Escala, els dispensaris de vuit localitats.

El OARCC ha decidit estimar totes les al.legacions presentades per l'actual institució gestora, la Fundació Salut Empordà, una entitat sense ànim de lucre que gestiona també l'hospital de Figueres. L'organisme considera que els criteris de valoració per determinar la puntuació de cada entitat candidata no estaven clarament definits. L'adjudicació està considerada nul.la i haurà d'organitzar-se un nou concurs, encara que l'empresa Eulen disposa d'un termini de dos mesos per recórrer aquesta decisió davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La Generalitat va adjudicar aquest servei a Eulen el passat 29 de gener. Des de llavors, aquesta decisió va provocar molta polèmica entre els usuaris i els nou ajuntaments afectats ja que atorgava per primera vegada a Catalunya la gestió de l'assistència sanitària a una empresa privada que, a més, no té experiència en aquest àmbit. Els nou alcaldes havien signat un manifest en el qual expressaven la seva por de ser "la punta de llança per a la introducció d'un nou model sanitari privatitzat".

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha