Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Ada Colau, bravo!

Xavier Febrés

Leer versión en castellano

Probablement la compareixença dimarts passat de la portaveu de Plataforma d’Afectats per la Hipoteca davant la Comissió d’Economia del Congrés dels Diputats per dir que la normativa sobre execucions hipotecàries és una “estafa generalitzada” no passarà de ser un gra al cul del sistema polític i financer establert. Però molts ciutadans, que només formem part del sistema polític establert com a soferts electors i del sistema financer com a soferts clients, hem rebut les paraules d’Ada Colau com un got d’aigua en el desert, com una victòria segurament pírrica, però alhora colossal. Li estem agraïts per la seva intervenció.

El llenguatge, l’estil i les formes d’Ada Colau davant dels diputats han contrastat amb els costums de la Cambra precisament perquè representen el món real, la majoria afectada per la crisi d’una manera directa, contundent i sense miraments. El llenguatge d’Ada Colau (que va ser entrevistada per Joao França el 16 de novembre passat a la secció de Catalunya d’aquest diari) mereix la mateixa consideració que el dels diputats. I a mi personalment me’n mereix molt més.

Com per “equilibrar” les coses, també va comparèixer a la mateixa sessió un representant de l’Associació Espanyola de la Banca, que Colau no es va poder estar de titllar de “cínic” i de “criminal”, tot afegint que no li havia llançat una sabata per no impedir la seva pròpia intervenció. El president de la Comissió li va demanar de retirar els qualificatius. Ella s’hi va negar.

La intervenció de Colau ha tingut més repercussió a les xarxes socials (es troba íntegra a Youtube) que als grans mitjans de comunicació, els quals s’han abstingut per regla general de qualificar-la, subratllar-la o entrar en detalls. He llegit al Facebook una piulada que deia: “Quan d’aquí unes dècades la gent vulgui explicar la crisi del deute de començaments de segle, de debò espero que trobin aquest document. Hi ha coses que només tenen alguns individus. Tan de bo fossin contagioses”. I també una altra que proclamava: “Hi ha persones. N’hi ha. No podem dir que no hi hagi persones capaces de dir el que s’ha de dir i tractar cadascú com es mereix, sense por i sense ambatges. Són les persones que mereixen la nostra atenció i suport. No ho perdem de vista, no els deixem sols en la seva lluita, que és la nostra”.

Les mesures reclamades per Colau formen part de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) presentada per la seva plataforma al Congrés, amb el suport de 750.000 signatures. Només el diputat d’ICV, Joan Cuscubiela s’hi ha mostrat favorable. Dimarts vinent aquest Iniciativa Legislativa Popular serà tombada per la majoria parlamentària del PP, que no serà l’únic partit a rebutjar-la.

Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Etiquetas
stats