Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Fiscalia investiga si la cessió de locals públics per al 9-N constitueix un delicte

La Fiscalía investiga si la cesión de locales públicos para el 9N es delito

EP/eldiario.es

Madrid —

La Fiscalia Superior de Catalunya, a instàncies de la Fiscalia General de l'Estat, ha obert diligències d'investigació per determinar si l'ús de locals públics per part de la Generalitat de Catalunya per a la celebració de la consulta del 9-N pot ser constitutiva de delicte.

Així, l'objectiu és investigar si la cessió d'espais municipals, com centres educatius públics o altres locals de les administracions públiques, per a col·locar-hi les urnes seria delicte en un marc de suspensió del Tribunal Constitucional.

Aquesta mateixa setmana, el Constitucional va acordar de forma unànime suspendre la consulta després d'admetre el recurs presentat per l'Advocacia General de l'Estat, així com totes les actuacions relacionades amb ella.

Divendres el Govern va assegurar que no deixarà anar la batuta del 9-N malgrat l'oferiment de l'Executiu central de no actuar contra el procés participatiu si és impulsat per la societat civil. El president Artur Mas va garantir a les entitats del Pacte Nacional pel Dret a Decidir que serà el seu Executiu qui estarà al capdavant de la convocatòria d'aquest diumenge, tot i que deixarà el protagonisme als voluntaris en l'última part del procés.

Etiquetas
stats