Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mossos i Policia Nacional impedeixen la protesta a favor del 9-N davant la delegació del Govern

Concentració a favor de celebrar la consulta malgrat la suspensió del TC. / Foto: CUP Barcelona

Pau Rodríguez

Barcelona —

Un ampli dispositiu dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Nacional, a càrrec de la Generalitat i del Govern central respectivament, han impedit aquesta tarda que els partidaris de desobeir el Constitucional en la consulta del 9-N es manifestessin davant la delegació del Govern a Barcelona. Poc abans de les 19 h la policia ha traçat un perímetre que impedia a ningú accedir a menys de 50 metres de la seu de la delegació.

Ni transeünts, ni periodistes, ni molt menys manifestants amb tendes de campanya -com va passar ahir-, han pogut acostar-se a la confluència entre els carrers Mallorca i Roger de Llúria. La seu de la delegació estava blindada amb furgonetess de la Policia Nacional, mentre els Mossos mantenien el perímetre més ampli.

Amb tot, però, uns centenars de persones s'han concentrat, per segona tarda consecutiva, per exigir que se celebri la consulta el pròxim 9 de novembre tot i la suspensió cautelar de la convocatòria per part del Tribunal Constitucional. “El dret a l'autodeterminació s'ha aconseguit per la força de la mobilització. Ara no pot venir un tribunal a dir-nos que l'hem perdut”, deia el manifest el manifest dels convocants, la plataforma Desobeïm (“Desobeim”), que integra col·lectius de l'esquerra independentista.

“Ara no podem deixar que els polítics, massa acostumats a servir interessos que no són del poble, facin marxa enrere”, prosseguia el manifest. Després de la seva lectura s'ha celebrat un recital de poesia en el qual han participat autors com David Caño o Pau Riba.

Ahir un nombre similar de persones va mirar d'acampar davant la delegació del Govern, però van ser desallotjats pels Mossos d'Esquadra. A diferència d'avui, van poder apropar-se més a la seu de la delegació i plantar les seves tendes, però al final van abandonar la protesta pels impediments de la policia.

Etiquetas
stats