Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La candidatura oficialista de Gemma Ubasart s'imposa en les primàries de Podem a Catalunya

Gemma Ubasart, escollida Secretària General de Podem a Catalunya

Mireia Biel

Cap sorpresa en les primàries de Podem a Catalunya. La candidatura oficialista i recolzada per Pablo Iglesias, 'És clar que podem', ha guanyat clarament les primàries que el partit ha celebrat durant aquesta setmana. Per tant, Gemma Ubasart es converteix en la nova Secretària General de Podem a Catalunya, territori en el qual el partit vol establir amb molta força.

La professora universitària Gemma Ubasart ha guanyat les primàries celebrades per escollir la líder de Podem a Catalunya en aconseguir el 76,95% dels vots emesos per internet, segons ha informat el partit polític a través de les xarxes socials.

La seva victòria era molt previsible, tenint en compte que Ubasart ja ocupa la Secretaria d'Plurinacionalitat i Polítiques Públiques per al Canvi i que és una de les persones més properes al ja secretari general de Podem a Espanya, Pablo Iglesias.De fet, Iglesias va dipositar la seva confiança en ella per articular el braç català de la seva formació, amb la voluntat d'obrir una alternativa al corrent independentista, lluny del federalisme clàssic i l'Espanya recentralitzadora.

La candidatura de la doctora en Ciència Política i professora de Dret de la Universitat de Girona competia amb sis aspirants, entre ells l'advocat Pau Barreneche, de la llista 'Podem Catalunya Plural', als quals s'ha imposat clarament.

Etiquetas
stats