Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La UE obligará a los medios a publicar sus propietarios y la publicidad institucional
El PP se enreda en los pactos para Catalunya con Vox al acecho
Opinión - ¿Respeto a Milei y al resto de la ultraderecha? Por Rosa María Artal

Errejón: “Podem no permetrà de cap manera que el PP torne a la Generalitat”

Iñigo Errejón, a València.

Efe

El responsable de la Secretaria Política de Podem, Íñigo Errejón, ha assegurat que la seua formació “ni per activa ni per passiva” permetrà que el PP torne a governar en la Generalitat, encara que ha advertit que, davant de la “incoherència” del PSPV, seran “molt exigents” en el compliment del Pacte del Botànic.

Errejón s’ha manifestat així abans d’inaugurar un nou centre social i cultural de la formació a València quan se li ha preguntat pel Pacte del Botànic, que sosté el govern autonòmic de PSPV i Compromís, amb suport de Podem, arran de l’abstenció dels diputats socialistes valencians en la investidura de Mariano Rajoy.

“Sempre hem dit que una cosa és l’escala estatal i una altra l’escala autonòmica. Nosaltres, al País Valencià, no permetrem, ni per activa ni per passiva, que el PP torne a la Generalitat”, ha assegurat.

No obstant això, ha assenyalat que, al mateix temps, creuen que “hi ha una certa incoherència, per exemple, a reclamar un finançament més just per a la Comunitat Valenciana i permetre que Montoro, que asfíxia les comunitats, revalide com a ministre d’Hisenda”.

“No entenem que hi haja un partit que des de València pot exigir un finançament més just i, al mateix temps, des de Madrid premia els que són els artífexs d’un finançament mes injust i, com que no ho entenem, diem que serem molt exigents per a vetlar perquè es complisca l’acord del Botànic”, ha afegit.

Errejón ha assegurat que va veure els diputats socialistes valencians “visiblement sufocats per l’abstenció” i fins i tot en alguns casos els van haver de demanar que repetiren el vot perquè no se’ls sentia.

Etiquetas
stats