Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’abstenció del PSOE i les burles del PP d’Isabel Bonig

La síndica del PP valencià en les Corts, Isabel Bonig, ‘agraeix’ als socialistes la seua abstenció a la investidura de Mariano Rajoy

Miguel Giménez

València —

Dissabte, 29 d’octubre, Mariano Rajoy tornarà a ser president del Govern. I ho serà gràcies a la traumàtica abstenció d’un PSOE immers en una enorme crisi interna que s’ha emportat el secretari general, Pedro Sánchez, i que ha fet evident una divisió entre els dirigents i els militants, com va quedar palés en el passat comité federal. Els socialistes –amb el suport del líder del PSPV i president de la Generalitat, Ximo Puig, inclòs– van acordar una abstenció en la segona votació per a investir Rajoy emparant-se en la situació de bloqueig institucional que viu Espanya des de fa deu mesos.

Semblava clar que l’anunci dels socialistes tindria conseqüències polítiques per al PSPV, el que no era tan evident és que fóra tan prompte i d’aquesta manera. A penes unes hores després de la decisió del comité federal del PSOE, en el transcurs d’un debat parlamentari en les Corts, els populars valencians ja van utilitzar l’anunciada abstenció dels socialistes per a justificar el ‘blanqueig’ de la corrupció en termes polítics, com va reflectir la vicepresidenta valenciana, Mónica Oltra, en les xarxes socials.

I no sols això. Dijous la líder dels populars valencians, Isabel Bonig, va mostrar un full durant la sessió de control al president Ximo Puig en les Corts en què es podia llegir “abstenció, gràcies”, una burla que també va reiterar la portaveu adjunta del PPCV en el parlament autonòmic, María José Catalá, que va aprofitar la seua intervenció en el ple per a agrair al PSPV que “facilitaren” amb la seua abstenció la investidura de Mariano Rajoy.

Mentre els populars s’encaboten a fer ‘sang’ amb l’abstenció del PSOE a través dels seus ‘agraïments’, des de Compromís i Podem, signants juntament amb Ximo Puig de l’Acord del Botànic, critiquen, encara que amb una mica més de diplomàcia, la posició dels socialistes respecte d’un govern que “discrimina” i “maltracta” els valencians i que suposa “una amenaça permanent” a la Comunitat Valenciana.

Etiquetas
stats