eldiario.es

Menú

CATALUNYA

El Govern central frena les pensions milionàries del president i el conseller delegat de Catalunya Banc

Adolf Todó, president de Catalunya Banc, i Jaume Masana, conseller delegat, van ser substituïts recentment del càrrec a petició del FROB

Entre els dos, segons els seus contractes, els correspon una pensió de jubilació de 5,5 milions d'euros

- PUBLICIDAD -
El Gobierno frena las pensiones de Todó y Masana (Catalunya Banc)

Façana de la seu central de Catalunya Banc, a la Via Laietana de Barcelona.

El Govern central no preveu pagar les pensions que figuren en els contractes d'Adolf Todó i Jaume Masana després rellevar-los de la direcció de Catalunya Banc, han confirmat a Europa Press fonts pròximes a l'Executiu.

Todó era fins divendres president de Catalunya Banc i Masana conseller delegat, però el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), que controla el 100% de l'entitat, els va substituir per encarar la nova etapa de l'entitat financera, i s'empara en que la Fiscalia de Barcelona està investigant la legalitat de les remuneracions dels seus contractes abans de la intervenció de CatalunyaCaixa per no pagar les seves pensions, segons ha publicat aquest dilluns 'El Mundo'.

Todó es va incorporar a la llavors Caixa Catalunya -ara CatalunyaCaixa, després de fusionar amb Caixa Tarragona i Caixa Manresa-, al març de 2008 com a director general, i va accedir a la presidència de Catalunya Banc el 2011. Procedia de Caixa Manresa, de la qual també va atreure a Jaume Masana com a director general adjunt un mes després d'incorporar-se a Caixa Catalunya.

Segons els seus contractes, a Todó li correspon una pensió de jubilació de prop de quatre milions d'euros, i a Masana d'1,5 milions, per les seves respectives trajectòries en l'entitat.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha