Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez impulsa una regeneración que incluye una reforma del Poder Judicial
La fumata blanca de Sánchez: cinco días de aislamiento, pánico y disculpas al PSOE
Opinión - ¿Y ahora qué? Por Marco Schwartz

Ada Colau protestarà contra la imputació de Mas

Ada Colau i Artur Mas.

elDiario.es Catalunya

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, participarà aquest dimarts en un acte de protesta contra la imputació del president de la Generalitat, Artur Mas; la consellera d'Educació, Irene Rigau, i l'exvicepresidenta catalana, Joana Ortega, segons confirmen fonts municipals a Catalunya Plural.

L'acte de protesta, que tindrà lloc a les 19.30 a plaça Sant Jaume, forma part de la campanya '#9Nsomtots' --9N som tots-, que ha organitzat per aquest dimarts concentracions davant dels ajuntaments catalans. Iniciada per la plataforma independentista 'Ara és l'hora', la campanya pretén mostrar suport contra la imputació de les autoritats catalanes, que declararan aquesta setmana davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per la consulta popular del 9-N.

A més de l'enviament massiu de cartes al TSJC que anomenen les entitats sobiranistes i de les concentracions i l'acte de protesta d'aquest dimarts, també han organitzat concentracions dijous, data en què declararà Artur Mas, coincidint amb el 75è aniversari de l'afusellament del polític català Lluís Companys.

Segons confirmen fonts de l'organització de la campanya, Colau participarà en una lectura del manifest del Pacte Nacional pel Dret de Decidir, un manifest que considera “antidemocràtiques” les querelles contra els tres càrrecs i que expressa que el pacte nacional pel dret a decidir reitera que aquest és “inherent a la ciutadania catalana en virtut del principi democràtic i del dret que tenim com a nació”.

Participen en l'organització de la campanya les dues entitats que integren Ara és l'hora, l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, amb el suport de l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis per coordinar-la.

Etiquetas
stats