Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Anna Gabriel: “Se'ns va dir que el cap d’un israelià (Mas) valia deu caps palestins (CUP)”

Anna Gabriel, portaveu de la CUP, en el debat d'investidura

elDiario.es Catalunya

En una entrevista a El Món a Rac1 la diputada de la CUP Anna Gabriel ha assegurat, en al·lusió a aquells que acusen la CUP de bel·ligerant i d’haver volgut “trinxar” Mas, que “si s’haguessin gravat les converses s’hauria vist qui era bel·ligerant amb qui”.

Segons ha confessat Gabriel, la CUP no va aixecar-se de la taula de negociacions en moments crítics i difícils com per exemple quan algú de Junts pel Sí va dir-los “que el cap d’un israelià (referint-se a Artur Mas) val deu caps palestins (referint-se a la CUP). La diputada però no ha volgut especificar qui va dir la frase i ha recordat que si s’haguessin gravat les converses de l’últim tram de negociacions, tal com va suggerir la CUP, es podria saber.

Per a la diputada de la CUP, la seva formació “tenia molt a dir, ha dit molt i ho seguirà fent” i ha volgut matisar, en referència a aquells que veuen Gabriel com “l’assassina política de Mas” que ella només feia de portaveu de les seves bases.

Sobre els dos diputats o diputades de la CUP que l’acord signat aquest cap de setmana preveu que s’incorporin a la dinàmica parlamentària de Junts pel Sí, la diputada ha volgut deixar clar que no es tracta de “transfuguisme” i que no s’adscriuen al grup parlamentari de Junts pel Sí. “Són dos diputats o diputades que s’incorporen en la dinàmica de deliberació de Junts pel Sí per garantir la governabilitat”, ha dit.

Preguntada també per si Antonio Baños podria seguir o no com a diputat, Anna Gabriel ha afirmat que “s’ha de veure què decideix ell. Si ho demana el que farà la CUP serà posar-ho a consideració de la seva gent”, ha explicat.

Etiquetas
stats