Catalunya Blogs y opinión

La portada de mañana
Acceder
La monarquía cuesta a los españoles mucho más de lo que reflejan sus cuentas
Verano sin mascarillas en el exterior y con vacunas, pero aún con restricciones
Estudiantes y salud mental en la era COVID: "Creía que no podía y me preguntaba si valía para esto"

Sobre este blog

Este blog recoge la primera etapa de El Diari de l'Educació, ahora un medio con identidad propia, que forma parte de un proyecto de periodismo independiente comprometido en la defensa del Estado del bienestar.

Visita El Diari de l'Educació

También puedes leer algunas de las noticias de El Diari de l'Educació en castellano

La Universitat Politècnica de Catalunya estudia presentar un ERO

La direcció de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), una de les principals universitats públiques catalanes, es planteja presentar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per resoldre la seva delicada situació econòmica. Així ho asseguren alguns dels assistents a l'última sessió ordinària del Claustre Universitari, celebrada divendres passat, on el rector, Antoni Giró, va admetre davant les preguntes del propi claustre que estava estudiant la possibilitat de dur a terme un ERO per reduir la despesa de personal. Sobre els detalls del possible expedient, el catedràtic Albert Corominas, un dels assistents a la reunió, afirma que el rector va ser "poc precís", però que va donar a entendre que la mesura afectaria, en principi, "al Personal Docent i Investigador" amb contracte laboral.

Davant la previsible inquietud del professorat, la universitat ha difós un breu comunicat on subratlla que la direcció "no ha anunciat l'aplicació de cap ERO", però que sí que és cert que "s'està plantejant reduir el personal laboral per aquesta via". La Generalitat de Catalunya fa temps que demana a la UPC que disminueixi la partida destinada al Capítol 1 -el de personal laboral-, i ara el centre ho té més fàcil que mai. La nova legislació sobre expedients de regulació d'ocupació a les administracions públiques permet la presentació d'EROs sempre que els pressupostos dels organismes en qüestió s'hagin reduït, com a mínim, en un 10% en l'últim any. És el cas de la UPC -i el de la majoria de les universitats catalanes-, que aquest curs ha vist com disminuïa el seu pressupost en més d'un 18%, sense comptar que l'any anterior ja es va rebaixar al seu torn al voltant d'un 5%.

La UPC és la universitat catalana que pateix, amb diferència, la situació econòmica més complicada. Amb un dèficit acumulat de 98 milions, aquest campus fa dos anys que no cobreix les jubilacions ni les baixes dels professors associats. En el cas d'aquests últims, com que es tracta un segment del professorat molt dinàmic -combinen la docència amb el treball fora de la universitat-, s'estima que el no cobriment de les seves baixes equivaldria a haver acomiadat al voltant de 200 professors de jornada completa. A aquest panorama, doncs, caldria afegir-hi l'ERO, si al final el rector l’acaba considerant.

Sobre este blog

Este blog recoge la primera etapa de El Diari de l'Educació, ahora un medio con identidad propia, que forma parte de un proyecto de periodismo independiente comprometido en la defensa del Estado del bienestar.

Visita El Diari de l'Educació

También puedes leer algunas de las noticias de El Diari de l'Educació en castellano

Publicado el
27 de noviembre de 2012 - 08:18 h

Descubre nuestras apps