Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Barcelona en Comú critica que representants públics difonguin missatges racistes contra Pisarello

Gerardo Pisarello durant la retirada del bust de Joan Carles I del saló de plens

elDiario.es Catalunya

Gerardo Pisarello, primer tinent d'alcaldia de la ciutat de Barcelona, ha saltat aquest dijous a primera línia mediàtica per trobar-se enmig de la guerra de banderes protagonitzada per ERC i PP al balcó de l'Ajuntament. Quan el líder del PP a Barcelona va sortir amb una bandera espanyola per respondre a l'Estelada penjada per Alfred Bosch, Gerardo Pisarello va tractar d'impedir-ho. “M'ha sortit l'ànima republicana”, deia a Twitter per disculpar-se. L'escena, però, ha acabat amb una allau de crítiques racistes a través de Twitter, a on centenars d'usuaris criticaven el regidor, d'origen argentí, per “no ser espanyol”.

Barcelona en Comú ha emès un comunicat en què considera “absolutament intolerable que representants dels grups municipals facin difusió a les xarxes de posicionaments racistes i xenòfobs contra el 1er Tinent d’Alcalde de Barcelona”. L'organització ha destacat una piulada del líder del PP a Santa Coloma en que deia que “és indignant que aquest cretí, que no és ni espanyol, ens privi de les nostres senyes d'identitat”. De la mateixa manera, també ressalten que la líder de Ciutadans a Barcelona, Carina Mejías, compartís una piulada de l'eurodiputat del seu partit Juan Carlos Girauta en què li deia a Pisarello “treu les teves brutes mans de la meva bandera” amb el hashtag en #PisarelloDimissió, amb el qual es difonien els missatges racistes.

El partit del govern de Barcelona considera que aquests missatges permeten constatar “ja no la seva qualitat democràtica, sinó més directament la seva qualitat humana”. Finalment, en una crítica més general a la picabaralla produïda al balcó, BComú assegura que “és greu que en aquest tipus d’actuacions es menyspreï obertament la representació institucional del govern de la ciutat amb actuacions que, no en tenim cap dubte, si s’haguessin donat contra aquells que les protagonitzaven haurien estat motiu d’escàndol en els principals mitjans d’opinió”.

Molts personatges públics, activistes i militants de diversos partits van respondre a les crítiques racistes amb el hashtag #OrgullPisarello, en què posaven en valor la feina del regidor com a primer tinent d'alcalde i també abans d'entrar en la política institucional.

Etiquetas
stats