Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Denuncien el desallotjament il·legal de quatre pisos en un bloc de l'Eixample de Barcelona

Concentració davant del bloc del carrer Entença 151

Sergi Franch

“Si no portessin l'uniforme, el dispositiu podria portar el segell de Desokupa”, d'aquesta manera denuncia el Grup d'Habitatge de Sants el que considera com un desallotjament il·legal fet aquest dimarts a la tarda a quatre pisos d'un bloc situat al carrer Entença 151. Segons han denunciat els col·lectius socials, una senyora de 68 anys, una mare amb un nen de 8 anys i dos joves han estat desallotjats dels pisos que fa uns dies havien ocupat al barri barceloní de l'Eixample.

Al voltant de les tres de la tarda, una patrulla de Mossos d'Esquadra s'ha desplaçat fins al bloc de pisos situat al costat de la presó Model per l'avís de l'administrador de la finca que ha alertat els Mossos d'Esquadra arran de la sospita que a l'edifici s'hi trobaven estranys. Un cop allà, segons expliquen els testimonis i els veïns de l'edifici, els Mossos han impedit l'accés a l'edifici mentre l'administrador juntament amb un manyà han procedit a inspeccionar els pisos.

El Grup d'Habitatge de Sants denuncia que la primera persona que ha estat desallotjada ha estat l'Encarna, una dona de 68 anys i que segons els veïns no ha pogut anar a recollir les seves pertinences una vegada es trobava al carrer. Després del desallotjament, una advocada s'ha dirigit al jutjat de guàrdia per interposar una denúncia pels fets. Posteriorment, s'han desplaçat fins al lloc dels fets diverses dotacions d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra coincidint amb una concentració de suport als veïns. Després d'hores de concentració els Mossos d'Esquadra han desallotjat els veïns que es trobaven al portal de l'edifici. Després de la intervenció policial han hagut d'aquests han hagut de ser atesos pels serveis d'emergències mèdiques. 

La immobiliària propietat de l'edifici és coneguda perquè, després de comprar l'edifici, va comunicar als inquilins que no se'ls renovarien els contractes de lloguer. Des de llavors, els llogaters mantenen una lluita contra la propietat de l'immoble. Fins al bloc s'hi han desplaçat també les regidores de l'Ajuntament de Barcelona Gala Pin, Carme Méndez i Eloi Badia així com la presidenta del districte Trini Capdevila.

Segons fonts dels Mossos d'Esquadra, a l'edifici s'ha comprovat que els pisos es trobaven buits i tapiats quan han detectat un individu que estava manipulant el forrellat d'un dels pisos. Després d'identificar aquesta persona, s'ha fet una comprovació dels altres immobles. Els Mossos qualifiquen l'actuació d'intervenció per un “incident de seguretat ciutadana” i neguen que s'hagi produït cap desallotjament ja que no disposen de cap ordre judicial. 

Etiquetas
stats