Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona carreguen contra Adif i Foment pel caos ferroviari

El Govern assegura que la normalitat en el servei de Rodalies es recuperarà al migdia

elDiario.es Catalunya

La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona han coincidit a culpar la gestora d'infraestructures que depèn del Ministeri de Foment, Adif, com la responsable de l'incendi que aquest dimarts ha col·lapsat els serveis ferroviaris de l'àrea metropolitana de Barcelona, una incidència que s'ha estès al metro de la capital i ha afectat 72.000 usuaris.

El conseller de Territori, Josep Rull, ha assenyalat a Adif com la responsable de l'incident, que ha qualificat de “molt greu”, i li ha retret la falta de manteniment de les seves instal·lacions, una situació per la qual el conseller ha reclamat que Adif assumeixi responsabilitats. L'incendi que ha originat el caos ferroviari ha començat en una estació abandonada a prop de l'actual d'Arc de Triomf, gestionada per l'empresa pública.

També des de l'Ajuntament s'ha assenyalat la responsabilitat de Foment en la qüestió. Janet Sanz, tinenta d'Alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, ha responsabilitzat directament al “govern de l'Estat” de la incidència, per haver-se produït en instal·lacions de la seva gestió, i ha tret pes a la hipòtesi que des de primera hora del matí apuntava al fet que l'origen del foc podria haver-se produït per factor humà, de persones que haguessin passat la nit allà. “És un espai tancat. No consta que hi dormi cap persona ni hi ha constància de cap persona vinculada”, ha argumentat Sanz.

El Departament de Territori i Renfe tenien la reunió de coordinació periòdica establerta per la tarda d'aquest dimarts, on la Generalitat pensava tractar de forma general la situació dels serveis ferroviaris a Catalunya. No obstant això, el caos ferroviari del matí d'aquest dimarts marcarà la trobada, a la qual també hi acudirà l'Ajuntament de Barcelona, segons ha explicat Janet Sanz.

Aquesta reunió tindrà lloc pocs dies després de la trobada entre el conseller Josep Rull i la ministra de Foment en funcions, Ana Pastor, en què el primer va reclamar el traspàs complet de la gestió, inclosos trens i vies, que ara corresponen a Renfe i Adif. Foment va assegurar que “prendria nota” de les reclamacions fetes des de Catalunya.

Etiquetas
stats