Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

En Comú Podem posa en valor les seves aliances a l'Estat per impulsar un “referèndum vinculant”

El cap de files d'En Comú Podem, Xavier Domènech, presenta les principals 'Mesures pel canvi'

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

Dies després que Podemos ampliés el seu programa per incorporar el terme referèndum, En Comú Podem no ha deixat passar l’ocasió per insistir en “la urgència” de que la ciutadania de Catalunya pugui decidir el seu futur a les urnes. Davant el bloqueig actual entre l’Estat i la Generalitat, el cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha tret pit de ser l’única candidatura que defensa el dret a decidir: “Som una candidatura que ha teixit llaços fraterns i solidaris amb forces que al conjunt de l'Estat ens fan costat”.

A més, el líder de la confluència a Catalunya d'ICV, EUiA, Podem, Equo i Barcelona en Comú ha subratllat que el referèndum català que convocaria Podemos, en cas de governar, “seria vinculant”. Una idea que també ha recollit el número 5 per Barcelona i fins fa poc regidor de Barcelona En Comú al consistori de la capital catalana, Raimundo Viejo: “Volem referèndum participat i vinculant: que faci efectiva la decisió dels catalans”.

L’acte ha servit per posar damunt la taula les mesures fonamentals del “programa rupturista” d’En Comú Podem, on destaquen iniciatives en favor de la sanitat pública, la transparència o la creació de noves estructures, com un ministeri de feminismes i diversitat sexual. En canvi, la plataforma que lidera Domènech s’oposarà a projectes com Barcelona World, la MAT, el Pla Hidrològic de l’Ebre, o les nuclears i el quart cinturó. Els candidats han destacat que el programa s'ha fet tenint en compte la participació ciutadana de més de 1.000 persones, tant de forma presencial com online.

Domènech, en màniga curta malgrat el fred que feia al Parc de l’Estació del Nord de Barcelona, ha afirmat representar “el canvi real” i s’ha proposat la fita de fer fora el PP del govern. Amb el 15M present durant tot el discurs, una constant en els actes de la coalició, l’historiador ha assegurat que portaran a les institucions el clamor de les places, com ja va aconseguir Barcelona el 24 de maig.

“Ho vam dir clar el 15-M: no ens representen, i per això ens vam organitzar i ens vam començar a representar a nosaltres mateixos”, ha dit Marta Sibina, número 2 de la candidatura, que ha carregat contra els casos de corrupció que afecten a PP, PSOE i CDC. Sibina ha demanat una reforma de la llei de transparència i la llei de finançament polític.

Per la seva part, Josep Vendrell, número 3 de la candidatura, s’ha compromès a que el seu grup derogarà la reforma laboral “per garantir un treball digne”. Vendrell ha carregat contra el model econòmic del PP “que ha aprofitat la crisi per empobrir la majoria en benefici d’uns pocs i precaritzar la qualitat de vida de la majoria”. En aquest sentit, el número 1 d’ICV en la confluència d’En Comú Podem, s’ha compromès a impulsar una llei del treball digne, una “profunda” reforma fiscal i a derogar l’article 135 de la Constitució.

Etiquetas
stats