Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El conseller d'Interior obre la porta a reemplaçar les bales de goma

Espadaler es planteja deixar d'utilitzar bales de goma.

catalunyaplural.cat

Barcelona —

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha assegurat aquest dijous que el Govern està disposat a obrir la porta a reemplaçar les pilotes de goma dels Mossos d'Esquadra per “algun altre tipus d'eina robusta”, que no ha concretat. Ho ha dit en declaracions als periodistes als passadissos del Parlament, després que els grups parlamentaris hagin presentat les seves conclusions a la comissió d'estudi del Parlament sobre les pilotes de goma.

“No estem davant d'una moratòria ni davant d'una retirada immediata” d'aquest tipus de munició, ha assegurat Espadaler, perquè no es poden substituir d'un dia per l'altre. No ha concretat quina seria l'alternativa a les pilotes de goma: “Ja anirem avaluant quins són els substituts. Hi ha alternatives madures que en el seu temps s'aniran posant damunt de la taula”.

També ha indicat que el propòsit del Govern és consensuar aquests canvis amb altres grups parlamentaris, i ha assegurat que en cap cas la retirada de les pilotes de goma ha d'implicar “un debilitament de la capacitat operativa” dels Mossos d'Esquadra, i de la Brigada Mòbil (Brimo) en particular.

“Estem disposats a obrir la porta a la retirada de les pilotes de goma, en el supòsit que hauran de ser substituïdes per un altre tipus d'eina robusta”, ha resumit.

Etiquetas
stats