Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mas avisa la CUP que l'acord d'estabilitat obliga a aprovar els Pressupostos

Mas avisa la CUP que l'acord d'estabilitat obliga a aprovar els Pressupostos

EFE

L'expresident català i líder de CDC Artur Mas ha avisat aquest dilluns a la CUP que l'acord d'estabilitat per a la investidura de Carles Puigdemont l'obliga a donar suport als pressupostos de la Generalitat de 2016, alhora que ha mantingut que el veto dels 'cupaires' sobre la seva figura va ser “absurd”.

En una entrevista a Rac 1, Mas ha assenyalat que l'acord entre Junts pel Sí i la CUP per a la investidura de Puigdemont inclou l'aprovació dels comptes del 2016: “I no només els pressupostos, però també, és evident”, ha dit .

El líder convergent ha afirmat que l'exigència de la CUP al fet que renunciés era “absurda i ja no responia a una raó”, sinó més aviat a unes “manies i unes maneres de fer” que, al seu parer, “no serveixen per construir un país ”.

L'expresident ha afirmat que els “poders de l'Estat” volien tombar-lo “a qualsevol preu” i, en aquest sentit, “al final va passar el que volien” ja que va haver de donar un “pas al costat”.

Mas ha admès que “en part sí que s'ha alliberat” al fer un “pas al costat” per cedir la presidència a Carles Puigdemont, un gest amb el qual creu que s'ha “destensat” a Catalunya, atès que ell havia exercit un “lideratge molt fort” que havia provocat que tingués gent al costat però també en contra.

Ha defensat que va escollir a Puigdemont perquè és una persona que es creu el procés sobiranista, té experiència en gestió pública a l'haver estat al capdavant de l'alcaldia Girona i perquè “intuïa que dins de la pròpia CDC i de Junts pel Sí era un nom que despertaria consens”.

Pel que fa al procés judicial pel 9N, ha afirmat que ja ha explicat tot el que havia de dir davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha dit que li semblaria “delirant i altament vergonyós que un Estat acabi condemnat per posar les urnes”, alhora que ha remarcat que, “per higiene democràtica”, l'Estat hauria de sortir de la via judicial davant el procés sobiranista.

Etiquetas
stats